Στον Μπίλι Πόρτερ (Billy Porter) εξακολουθεί να μην του αρέσει το ιστορικό εξώφυλλο της Vogue με τον Χάρι Στάιλς (Harry Styles).

Μιλώντας στην «The Telegraph», ο καλλιτέχνης είπε ότι διαφωνεί με την Άννα Γουίντουρ, η οποία έκανε τον Στάιλς τον πρώτο άντρα εξώφυλλο τη Vogue καθώς μήνες πριν βγει το εξώφυλλο, είχε μία συνομιλία μαζί της μπροστά στο προσωπικό του εκδοτικού ομίλου «Condé Nast».

«Αυτή η … μου είπε στο τέλος, “Πώς μπορούμε να τα πάμε καλύτερα;” Και ξαφνιάστηκα τόσο που δεν είπα αυτό που έπρεπε» είπε ο Πόρτερ, το οποίο ήταν: «Χρησιμοποιήστε τη δύναμή σας ως Vogue για να υψώσετε τις φωνές των ηγετών αυτού του κινήματος για την αποφυλοποίηση της μόδας… Έξι μήνες αργότερα, ο Χάρι Στάιλς είναι ο πρώτος άντρας εξώφυλλο του περιοδικού».

Όπως είπε ο Πόρτερ δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Στάιλς, ωστόσο συμπλήρωσε: «Δεν φταίει ο Χάρι Στάιλς που τυχαίνει να είναι λευκός και χαριτωμένος και αμφιφυλόφιλος» και συνέχισε: «[Ο Στάιλς είναι] λευκός και είναι στρέιτ. Γι’ αυτό είναι στο εξώφυλλο. Μη δυαδικό μπλα μπλα μπλα μπλα. Όχι. Δεν μου φαίνεται καλό. Χρησιμοποιείτε την κοινότητά μου -ή οι άνθρωποι σας χρησιμοποιούν την κοινότητά μου- για να σας εξυψώσουν. Δεν χρειάστηκε να θυσιάσετε τίποτα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πόρτερ μιλάει ενάντια στο εξώφυλλο της Vogue. Σε συνέντευξή του τον Οκτωβρίου 2021 στους «The Sunday Times», είπε ότι ένιωθε πως η βιομηχανία της μόδας τον αποδέχτηκε επειδή έπρεπε και γιατί προκάλεσε τη συζήτηση γύρω από τη μη δυαδική μόδα.

«Δεν κατηγορώ τον Χάρι Στάιλς, αλλά είναι αυτός που θα δοκιμάσετε και θα χρησιμοποιήσετε για να προκαλέσετε αυτή τη νέα συζήτηση; Δεν τον νοιάζει, απλώς το κάνει γιατί πρέπει να το κάνει», είπε τότε ο Πόρτερ. «Αυτό για μένα είναι πολιτική. Αυτή είναι η ζωή μου. Έπρεπε να παλέψω όλη μου τη ζωή για να φτάσω στο σημείο όπου θα μπορούσα να φορέσω ένα φόρεμα στα Όσκαρ και να μην με πυροβολήσουν. [Ο Στάιλς] Το μόνο που έχει να κάνει είναι να είναι λευκός και στρέιτ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Στιγμιότυπο από το βίντεο “Billy Porter – Children”, Billy Porter, via YouTube