Λίγο πριν αρχίσει την περιοδεία της στα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, η ταινία μικρού μήκους Μπίλης παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο σινεφίλ κοινό της Αθήνας, την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στις 17:00 στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμος.

Πατέρας και γιος συγκρούονται σφοδρά μπροστά στα κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος. Τι θα γίνει όταν ο ένας από τους δύο αποφασίσει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να επουλώσει τις πληγές της ψυχής του; 

Ένας αμείλικτος πόλεμος ανάμεσα στο καλό και το κακό ξεκινάει, υπάρχει όμως πραγματικός νικητής; Δύο χαρακτήρες κλεισμένοι σε ένα σώμα, παλεύουν με το σκληρό ζήτημα της παιδικής κακοποίησης, προσπαθώντας να ισορροπήσουν.

 

Το σύστημα… Αυτό να επικρίνετε και να καταδικάσετε… Αυτό που υποκρίνεται ότι νοιάζεται!

Η ταινία Μπίλης πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα νέων δημιουργών, εν μέσω και σε πείσμα των capital controls και των δημοψηφισμάτων. Ο Νικόλας Νικελάκης και ο Χρήστος Μαραθιάς, δύο νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί ερμηνεύουν τους ρόλους της σκοτεινής αυτής ταινίας. Το σενάριο υπογράφει ο πολυβραβευμένος για τα θεατρικά και λογοτεχνικά του έργα, Κύπριος συγγραφέας Μιχάλης Νικολάου. Η σκηνοθεσία είναι του γνωστού σκηνοθέτη, ηθοποιού, θεατρικού συγγραφέα και σπαθογράφου, Χάρη Γεωργιάδη.

Σενάριο: Μιχάλης Νικολάου

Σκηνοθεσία: Χάρης Γεωργιάδης

Διεύθυνση φωτογραφίας & Οπερατέρ: Μιχαήλ Τζωρτζάτος

Μουσική, Ψαλμούς & Σχεδιασμός ήχου: Ελευθερία Ζάβαλη

Μοντάζ: Χάρης Γεωργιάδης – Μιχαήλ Τζωρτζάτος

Υποτιτλισμός: Γιώργος Καράμπαλης

Βοηθός σκηνοθέτη & Σκριπτ: Θοδωρής Σκαρής

Μπουμ: Νίκος Σονίδης

Μακιγιάζ: Χρύσα Μιχαηλίδου

Βοηθός παραγωγής: Καλλιρρόη Καρούντζου

Παίζουν: Νικόλας Νικελάκης – Χρήστος Μαραθιάς

Διάρκεια 24 λεπτά