«Έχετε δει πόλη να καταρρέει; Η δική μας κατέρρευσε. Θα λέμε κάποτε ότι εκείνο το καλοκαίρι ξέσπασε η βία στην Μπιέρνσταντ, αλλά θα είναι ψέμα. Η βία υπήρχε εκεί από πριν».

Μια ιστορία για την Μπιέρνσταντ και τη γειτονική πόλη, το Χεντ. Για το πώς η αντιπαλότητα ανάμεσα σε δύο ομάδες χόκεϊ μπορεί να εξελιχθεί σε λυσσαλέα μάχη για την επιβίωση, το χρήμα και την εξουσία. Για ανθρώπους που ονειρεύονται και παλεύουν. Κάποιοι θα ερωτευτούν, άλλοι θα νιώσουν απόγνωση. Θα ζήσουν τις καλύτερες μέρες τους, αλλά και τις χειρότερες όταν η Μπιέρνσταντ δεχτεί ένα τρομερό πλήγμα.

Το Μπιέρνσταντ εναντίον όλων, το αυτοτελές δεύτερο βιβλίο της τριλογίας ΜΠΙΕΡΝΣΤΑΝΤ του Φρέντρικ Μπάκμαν (Fredrik Backman), περιγράφει έντονα τις ανθρώπινες σχέσεις σε μια μικρή κοινωνία. Ένα μυθιστόρημα για τη βία, τον θυμό και το μίσος. Για τις μάχες που δίνει κανείς στη ζωή. Για την απόρριψη και την αποδοχή. Για την αφοσίωση, τη φιλία και την αγάπη.

Φρέντρικ Μπάκμαν – Πληροφορίες για τον συγγραφέα

Ο Φρέντρικ Μπάκμαν (γεν. 1981) είναι ο πιο δημοφιλής σύγχρονος Σουηδός συγγραφέας.Tα μυθιστορήματά του, πνευματώδη και συγκινητικά ταυτόχρονα, αποτυπώνουν ιδιαίτερες ιστορίες απλών ανθρώπων και μεταδίδουν μηνύματα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας.

Έγινε γνωστός παγκοσμίως χάρη στο μυθιστόρημά του Ένας άντρας που τον λένε Ούβε (Κέδρος, 2021), το οποίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και μεταφέρθηκε δύο φορές στον κινηματογράφο. Το μυθιστόρημά του Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη έγινε best-seller όπου εκδόθηκε και παρέμεινε για πολλούς μήνες στις κορυφαίες θέσεις της λίστας των New York Times. Στα ελληνικά κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος και αποτέλεσε την εκδοτική έκπληξη του 2017.

Το 2018 από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το επίσης best-seller του συγγραφέα, που έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες, Η Μπριτ-Μαρί ήταν εδώ. Ακολούθησαν οι νουβέλες του Συμφωνία ζωής (2019) και Κάθε πρωί ο δρόμος για το σπίτι γίνεται όλο και πιο μακρύς (2020). Το μυθιστόρημά του Άνθρωποι με άγχος (Κέδρος, 2020) έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες και γνωρίζει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. H ομώνυμη τηλεοπτική σειρά προβάλλεται από το NETFLIX. Το 2022 κυκλοφόρησε το Όσα θα ήθελα να ξέρει ο γιος μου για τον κόσμο. Κυκλοφορούν επίσης το πρώτο και το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας ΜΠΙΕΡΝΣΤΑΝΤ: Μπιέρνσταντ (Κέδρος, 2023), Μπιέρνσταντ εναντίον όλων (Κέδρος 2024), ενώ το τρίτο βιβλίο, Νικητές, αναμένεται να εκδοθεί εντός του 2024.

Tα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 46 γλώσσες και έχουν πουλήσει συνολικά περισσότερα από 19 εκατομμύρια αντίτυπα.

Διαβάστε επίσης:

Μπιέρνσταντ: Το πρώτο μέρος της τριλογίας του Φρέντρικ Μπάκμαν