Την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο των εναλλακτικών καλοκαιρινών του

δράσεων παρουσιάζει την Κρίση – μη επιθεώρηση με τίτλο «Η ώρα της κρίσεως», ένα μουσικο-θεατρικό  θέαμα από την ομάδα νέων του ΚΘΒΕΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι.

Η πρεμιέρα θα δοθεί την Τετάρτη 14 Ιουλίου στον υπαίθριο χώρο της Μονής Λαζαριστών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

«Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι μια σειρά εναλλακτικών δράσεων που έχουν στόχο την επικοινωνία με τον πολίτη στους χώρους της καθημερινότητάς τους. Σε περιόδους οικονομικής ύφεσης –όπως αυτή που διανύουμε– η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στη θεατρική πράξη πρέπει να ενισχύεται ιδιαίτερα από Οργανισμούς που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο» αναφέρει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε., κ. Σωτήρης Χατζάκης και συνεχίζει:

«Οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι είναι μία ομάδα νέων του Κ.Θ.Β.Ε. που επιχειρεί να οργανώσει ένα θέαμα μουσικο-θεατρικό με σατιρικό λόγο και εύστοχες αναφορές στις αιτίες που οδήγησαν στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ.

Το συλλογικό πνεύμα του εγχειρήματος ενισχύει τους δεσμούς και ενώνει τους υποκριτικούς κώδικες των ηθοποιών σε ένα αισθητικό αποτέλεσμα που αγγίζει τα όρια του θεάτρου δρόμου, του variété και του τσίρκου. Επισημαίνω τη θερμή συμμετοχή των ηθοποιών μας στην εναλλακτική αυτή δράση, γεγονός που προσδοκούμε να αντανακλά και στο τελικό αποτέλεσμα».

Συντελεστές
Σκηνοθετική επιμέλεια: Εύη Σαρμή
Επιμέλεια κειμένων: Αμαλία Κοντογιάννη
Σκηνικά-κοστούμια: Ανδρέας Παρασκευόπουλος
Επιμέλεια μουσικού υλικού: Νίκος Βουδούρης
Επιμέλεια κίνησης: Δημήτρης Ράπτης
Δραματουργική σύνθεση: Ο Θίασος
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Ζαχαροπούλου
Καλλιτεχνική οργάνωση: Γρηγόρης Καραντινάκης

Παίζουν: Θανάσης Δισλής, Χρύσα Ζαφειριάδου, Μαρία Καραμήτρη, Αναστασία Κατσιναβάκη, Γιώργος Μπαγιώκης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Εύη Σαρμή, Χρίστος Στυλιανού, Στέργιος Τζαφέρης, Χρύσα Τουμανίδου.
Μουσικός: Νίκος Ψοφογιώργος

Το Πρόγραμμα Παραστάσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου είναι το ακόλουθο:

14-15 Ιουλίου,  Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Υπαίθριο Θέατρο Μονής Λαζαριστών
22-23 Ιουλίου, Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, Θέατρο Κήπου
24 Αυγούστου, «Μερκούρεια», Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Συκεών
10 Σεπτεμβρίου, Δήμος Θέρμης