Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει τη μουσικο-θεατρική παράσταση “P.I.G.S Revolution ΔΕΘ Edition”, από την ομάδα ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι.

Η ομάδα του ΚΘΒΕ «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι» θα «προαναγγείλει» με τον δικό της μοναδικό τρόπο την έναρξη της 78ης ΔΕΘ, μέσω ενός ανατρεπτικού happening (διάρκειας 30 λεπτών), που συνδυάζει μουσικοθεατρικά δρώμενα με το θέατρο του δρόμου, και θα δοθεί την Τρίτη 3/9 στις 7.30μ.μ. στον Λευκό Πύργο και την Παρασκευή 6/9 στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους

Κατά τη διάρκεια της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι θα παρουσιάσουν μέσα στο χώρο της ΔΕΘ τη μουσικο-θεατρική παράσταση “P.I.G.S Revolution ΔΕΘ Edition” την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου (στις 8.00 μ.μ.). Πρόκειται για μια νέα εκδοχή της μουσικο-θεατρικής παράστασης «P.I.G.S. Revolution» που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο χειμώνα, στο πλαίσιο των εναλλακτικών δράσεων του ΚΘΒΕ, και αποτελεί το τελευταίο μέρος μιας ιδιότυπης μετ-επιθεωρησιακής τριλογίας η οποία είναι διανθισμένη με νέες σκηνές.

Με όπλο τους ατακαριστούς διαλόγους, τις πειραγμένες ενορχηστρώσεις και τις κεφάτες χορογραφίες οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι, η ομάδα νέων ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ, συνεχίζουν την επανάστασή τους απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που μας περιβάλλει, για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Με κέφι και μπρίο, παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν, σχολιάζοντας με φρενήρη ρυθμό τον εφιάλτη μιας «πτωχευμένης» πραγματικότητας, καθώς αυτή συγκρούεται με τις μικρές ή μεγάλες γουρουνιές της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και της ανθρώπινης φύσης!

Συντελεστές

Σκηνοθετική επιμέλεια: Εύη Σαρμή, Χρήστος Παπαδημητρίου

Κείμενα: Χρήστος Παπαδημητρίου

Επιμέλεια κίνησης: Τατιάνα Μύρκου

Ενορχήστρωση: Λεωνίδας Κυρίδης

Φωνητική διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου

Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

Παίζουν: Χρύσα Ζαφειριάδου, Χρήστος Παπαδημητρίου, Εύη Σαρμή, Χρίστος Στυλιανού, Χρύσα Τουμανίδου, Θάνος Φερετζέλης, Oρέστης Χαλκιάς.

Μουσικοί: Λεωνίδας Κυρίδης (μπάσο), Ευγενία Πανταζόγλου (πνευστά), Τάσος Ροδοβίτης (κρουστά), Ορέστης Χαλκιάς (ηλεκτρική κιθάρα).

Τους στίχους στα τραγούδια «Welcome to P.I.G.S.» και «Παπάδες» έγραψε ο Χρίστος Στυλιανού.