Το BlackBox παρουσιάζει στις 16 και 18 Μαρτίου 2015 ένα μουσικό διήμερο με τον Γιώργο Χριστιανάκη και τον Μπάμπη Παπαδόπουλο.

«Μια εποχή στην κόλαση»

Στο BlackBox και μετά τις sold out παραστάσεις σε Λευκωσία και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των 49ων Δημητρίων –όπου και απέσπασε το Α’ βραβείο κοινού – παρουσιάζεται το Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, με την συνδρομή εξαίρετων μουσικών και συνεργατών  το Μια εποχή στην κόλαση του Θεσσαλονικιού συνθέτη Γιώργου Χριστιανάκη,  που προσεγγίζει μουσικά το  εμβληματικό κείμενο του Αρθούρου Ρεμπώ στην μετάφραση του Χριστόφορου Λιοντάκη. Μια μουσική συναυλία-παράσταση  που συνοδεύεται από πρωτότυπο οπτικό υλικό και που από σκηνής πλέον,  μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου βιβλίου-cd που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον έντυπο και ηλεκτρονικό μουσικό τύπο,  αποπειράται να αποδώσει τον μονάκριβο κόσμο του κειμένου, τις ανάσες, τους ψιθύρους, τις κραυγές του, τις εναλλαγές των προσωπείων του, τα βέβηλα λόγια του, την τρέλα, τον ίλιγγο της φυγής  με μία μουσική γλώσσα ζωντανή που  αποφεύγει τους κινδύνους της περιγραφής και μιας στείρας μουσικής γλαφυρότητας.

Γιώργος Χριστιανάκης: πιάνο, πλήκτρα, κρουστά, αφήγηση

Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρες

Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα

Μιχάλης Βρέττας: βιολί

Τάσος Μισυρλής: τσέλο

Βασίλης Μπαχαρίδης: τύμπανα, κρουστά

Χρήστος Χαρμπίλας: ηλεκτρονικά,  κρουστά

Τίτος Καργιωτάκης: κονσόλα ήχου, μπάσο, λούπες

Γιάννης Πειραλής: visuals

Βαγγέλης Χαχόλος: τεχνικός ήχου stage

Στα έμμετρα ποιήματα του κειμένου ακούγεται η φωνή του Γιάννη Αγγελάκα.

“Μέσα στον πόνο είν’ η χαρά μεσ’ στη χαρά είναι ο πόνος”

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά ζωντανά, το νέο του άλμπουμ «Μέσα στον Πόνο Είν’ η Χαρά Μες στη Χαρά Είν’ ο Πόνος» σε μία μοναδική συναυλία στο BlackBox την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015.

Το άλμπουμ, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014, μπήκε στις περισσότερες λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς. Στη λίστα, μάλιστα, των συντακτών του ηλεκτρονικού περιοδικού Avopolis κατέκτησε την πρώτη θέση ως το καλύτερο άλμπουμ ελληνικής παραγωγής του 2014.

Μαζί του στη σκηνή οι μουσικοί του «Ακούστικ Σετ», οι οποίοι συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του τελευταίου δίσκου:

Φώτης Σιώτας (βιολί και βιόλα)

Μιχάλης Βρέττας (βιολί)

Δημήτρης Βλαχομήτρος (μπουζούκι)

Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο).

Μαζί τους για τη συγκεκριμένη συναυλία και ο Τάσος Μισυρλής (τσέλο).