Ελλάδα και Κίνα, οι μόνοι δύο υπάρχοντες αρχαίοι πολιτισμοί θα συναντηθούν μαζί με τη μορφή της παραδοσιακής μουσικής το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014 στην αίθουσα «Ιωνία» (Λεωφόρο Κ.Καραμανλη 18), στη Βούλα.

Αυτή η Κινέζικη Παραδοσιακή μουσική συναυλία, «Μουσική από την Αρχαία Κίνα», προσφέρει την πρώτη παράσταση Guqin στην Ελλάδα. Το Guqin, γνωστό ως κινεζικό σαντούρι, υπάρχει για πάνω από 3.000 χρόνια. Αποτελεί κύριο μουσικό όργανο της Κίνας και ένα από τα πιο αρχαία έγχορδα. Λόγω της ιστορικής ομορφιά του, το Guqin έχει εγγραφεί το 2008 στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Η Ms Wang Long, μία πολύ γνωστή ερμηνεύτρια Guqin και Cymbalo στην Κίνα, θα μας οδηγήσει μέσα στην ιστορική παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα μέσω της εκλεπτυσμένης απόδοσή της στο Guqin. Επίσης το “Guzheng” αρχαίο έγχορδο όργανο και το “Xiao”, το πιο αρχαίο κινέζικο φλάουτο, θα συμμετέχουν στη συναυλία. Εν τω μεταξύ, η αρχαία ελληνική λύρα (12 χορδές) μουσικός Αλίκη Μαρκαντωνάτου θα κληθούν επίσης να εκτελέσει ελληνική λαϊκή μουσική και τον αυτοσχεδιασμό με Guqin. Η συναυλία θα φέρει όχι μόνο την παραδοσιακή κινεζική αισθητική, αλλά επίσης θα τονίσει το πνεύμα των δύο αρχαίων πολιτισμών.

Αυτή η συναυλία είναι συνδιοργάνωση του Meet Culture και του Δήμου Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης.

Το Meet Culture, ένα στούντιο ανταλλαγής πολιτισμού με έδρα την Αθήνα, έχει ως στόχο να χτίσει μια γέφυρα ανάμεσα στον Κινέζικο και Δυτικό πολιτισμό με την μορφή ανταλλαγής διαφορετικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Η συναυλία αυτή είναι η πρώτη από το Meet Culture. Στο εγγύς μέλλον, θα υπάρξουν περισσότερες εκδηλώσεις και συναυλίες για να ενισχύσουν την πολιτιστική γνώση μεταξύ των ανθρώπων Ελλήνων και Κινέζων.