Το Μουσικό Χωριό που βρίσκεται στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, θα φιλοξενήσει συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση και στέγαση του Συλλόγου που κάηκε φέτος στην Πλατεία Χατζίνη του Αγίου Λαυρεντίου, την Πέμπτη 30 Αυγούστου, στις 21.00.

«…η φωτιά καίει, η μουσική θερμαίνει…» – Συναυλία αλληλεγγύης

ΑΝΑΠTΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση και στέγαση του Συλλόγου που κάηκε φέτος.

Αγαπητοί φίλοι της μουσικής,
τον περασμένο χειμώνα ξέσπασε στον Άγιο Λαυρέντιο μία πυρκαγιά  – για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους – απανθρακώνοντας ένα από τα κομβικότερα κτίρια της κεντρικής πλατείας και καταστρέφοντας ολοσχερώς δύο χώρους που είχαν συνδεθεί εδώ και χρόνια με τον κοινωνικό βίο του χωριού: τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Νέων και το «Μπαϊράκι», το μοναδικό μπαράκι του Αγίου Λαυρεντίου.

Βιώνοντας, όλο και περισσότερο, ότι η αλληλεγγύη μπορεί να ανακουφίσει και να αποτελέσει δημιουργική αντίσταση σε κάθε εσκεμμένη – ή μη – καταστροφή, οι άνθρωποι του συλλόγου με την υποστήριξη του Μουσικού Χωριού, διοργανώνουν μία συναυλία που στόχο της έχει την ανακαίνιση ενός νέου χώρου στέγασης, έτσι ώστε η μοναδική συλλογικότητα του Αγίου Λαυρεντίου να συνεχίσει το έργο της.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του δάσους, στην πλατεία Χατζίνη, όπου θα στηθεί γιορτή με μερικούς από τους πιο ικανούς λαϊκούς μουσικούς της χώρας! Το ρεπερτόριο της βραδυάς θα περιλαμβάνει μουσική από τη Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη, τραγούδια του «καφέ αμάν» και του ρεμπέτικου, αμανέδες και σκοπούς της Μυτιλήνης, δημοτικά της Ηπείρου και βαλκανικά σουξέ. Οι μουσικοί που θα παίξουν αφιλοκερδώς είναι oι:

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΟΛΛΕΚΤΙΒΑ «ΛΩΞΑΝΔΡΑ»
Αγγούσης Νίκος: κλαρίνο / Βασιλειάδης Δημήτρης: κανονάκι / Ρία Ελληνίδου: τραγούδι /Μαγνήσαλης Νίκος: κρουστά / Μεταξάς Λουκάς: μπάσσο, φωνητικά / Μπακλατζής Πρόδρομος: βιολί / Παναγούλιας Δημητρης: κρουστά / Ταπάκης Κυριάκος: ούτι

ΜΑΝΟΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (κλαρίνο)
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΟΥΒΕΝΤΑΣ (βιολί)
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ (σαντούρι)
ΣΟΛΩΝ ΛΕΚΚΑΣ (τραγούδι)
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (τραγούδι)
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (πολίτικη λύρα)
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΟΙΚΟΣ (τρομπέτα)

κι άλλοι, κι άλλοι…