Η Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Άλσους Πέτρου και Παύλου, πάνω από την πλατεία Υμηττού, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Υμηττού, για να παρουσιάσει κινηματογραφικές συνθέσεις, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.

Η Καμεράτα από την ίδρυσή της, εκτός από τις τακτικές εμφανίσεις της στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έχει έντονη καλλιτεχνική παρουσία σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία, Σουηδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Πολωνία, Χονγκ Κονγκ, Φιλανδία, Κίνα).

Με την Ορχήστρα έχουν συνεργαστεί διάσημοι μαέστροι και σολίστ της εποχής μας, όπως οι Σαλβατόρε Ακκάρντο, Τόμας Άλλεν, Φιλίπ Αντρεμόν, Ματτίας Γκαίρνε, Λεωνίδας Καβάκος, Ράντου Λούπου, Γεχούντι Μενουχίν, Τζον Ουίλλιαμς, Μστισλάβ Ροστροπόβιτς, Δημήτρης Σγούρος, Χάινριχ Σιφ, Τόμας Χένγκελμπροκ, και Κρίστοφερ Χόγκγουντ.

Στις σημαντικές δραστηριότητες της Καμεράτα συγκαταλέγονται και εκπαιδευτικά προγράμματα ανά την Ελλάδα. Αξιοσημείωτη είναι και η συμβολή της στη σύγχρονη μουσική δημιουργία: από την ίδρυσή της έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση και έχει ηχογραφήσει πολυάριθμα έργα ελλήνων και ξένων συνθετών (Αντωνίου, Κουμεντάκης, Κουρουπός, Μαραγκόπουλος, Μικρούτσικος, Σισιλιάνος, Cerha, Hosokawa, Kancheli, Koshkin, κ.ά.), πολλά από τα οποία έχουν γραφτεί ειδικά για την Ορχήστρα, ενώ δραστηριοποιείται και στη διοργάνωση ειδικών εργαστηρίων για νέους συνθέτες.

Έχει επίσης ηχογραφήσει μουσική για τον κινηματογράφο. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τη μουσική της Ελένης Καραΐνδρου για τη βραβευμένη στο Φεστιβάλ Κανών ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου Μια αιωνιότητα και μία μέρα. Για το σύνολο του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού της έργου η Καμεράτα έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μουσικής της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών (1996).