Στο μυαλό των περισσότερων ο χώρος ενός μουσείου είναι ταυτισμένος με εντελώς διαφορετικά πράγματα από τη μουσική. Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, αλλάζει τα δεδομένα, φιλοξενώντας τζαζ και μάλιστα με ελληνικό χρώμα.

Σύγχρονη τζαζ με ελληνικό χρώμα, παρουσιάζει την Κυριακή, 2 Μαρτίου το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την πανελλήνια πρεμιέρα του τρίο Grix σε μουσικό Matinee. Τρεις διεθνώς καταξιωμένοι Θεσσαλονικείς καλλιτέχνες: ο Αντώνης Ανισέγκος (πιάνο), ο Φλώρος Φλωρίδης (σαξόφωνο, κλαρινέτο) και ο Γιώργος Δημητριάδης (ντραμς, κρουστά)αυτοσχεδιάζουν πάνω στην ελληνική μουσική παράδοση.

Οι τρεις καλλιτέχνες αφού συνεργάστηκαν σε διαφορετικά μουσικά συγκροτήματα τα τελευταία 15 χρόνια, αποφάσισαν το 2006 να ιδρύσουν στο Βερολίνο, όπου έχουν τη βάση τους, ένα συγκρότημα σύγχρονης τζαζ.

Η μουσική τους είναι μια ανοιχτή και σύγχρονη προσέγγιση στις μελωδίες, τα ηχοχρώματα και τους ρυθμούς της ελληνικής μουσικής, με κοινό άξονα τις εμπειρίες τους από τον ευρύτερο χώρο της δημιουργικής τζαζ.

Στη σύντομη διαδρομή του, το Τρίο GRIX έχει εμφανιστεί με επιτυχία στη Γερμανία. Η παρουσία του στο Μ.Μ.Σ.Τ. είναι η πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα.

info
Κυριακή, 2 Μαρτίου 2008, ώρα 11.45
στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ).
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ, για φοιτητές-σπουδαστές: 5 ευρώ
ΖΜ, Προξένου Κορομηλά 1, ώρες καταστημάτων
Είσοδο του ΜΜΣΤ πριν από την εκδήλωση