Η medianeras διοργανώνει την πρώτη ατομική έκθεση εικαστικών του Γεώργιου Χερουβείμ με τίτλο monomorphia. Από τις 24 έως τις 31 Οκτωβρίου 2014, θα εκτίθενται, στον πρώτο όροφο του κτιρίου στην οδό Πανεπιστημίου 64, γλυπτά, animation, βιντεο-εγκαταστάσεις και μεταξοτυπίες του Γεώργιου Χερουβείμ, σε μία έκθεση που έρχεται ως αποτέλεσμα σπουδών, προσωπικής εργασίας και διαρκούς καλλιτεχνικής αναζήτησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κοινό παρονομαστή των εργών αποτελεί ο μοντέρνος δυτικός πολίτης και η αμφιλεγόμενη θέση του μέσα στο φυσικό του περιβάλλον αλλά και την παγκόσμια κοινωνία που ο ίδιος έχει δομήσει. Οι ιδέες για τα έργα, τα οποία υλοποιήθηκαν την τελευταία δεκαετία, αντλούνται από τις καθημερινές εξελίξεις και τη γενική αστάθεια που επικρατεί παγκοσμίως στην πολιτική, οικονομική και περιβαλλοντική σφαίρα.

Ο χώρος που επιλέχθηκε για την έκθεση, ένα περιβάλλον στο μεταίχμιο της αχρησίας, αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για την αμφισβήτηση και τα ερωτηματικά που θέτει ο Χερουβείμ μέσα από τα έργα του. Ένα ακίνητο «προβολής», που παραμένει, αξιωματικά σχεδόν, κουρνιασμένο στις πρότερες δάφνες του, αυτο-καταδικαζόμενο σε σταδιακή παρακμή, με τον ίδιο τρόπο που οι μονό-μορφοι χαρακτήρες-κλώνοι του Χερουβείμ αυτο-καταστρέφονται, εγκλωβισμένοι στην ψευδαίσθηση της προόδου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, ώρα 20:00. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί live περφόρμανς από την ομάδα VTV, με ηχητική επένδυση από τους Άστυτεκκ & Γ.


Η βραδιά θα συνεχιστεί με dj set από τη lowerparts στην ταράτσα του Bread & Roses, έναν χώρο που συνδυάζει το urban κομμάτι της πόλης με την καλλιτεχνική της πλευρά.

Επιμέλεια και διοργάνωση έκθεσης: medianeras