Η συναυλία έχει τίτλο «Monika with her kitchen piano» και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, με κράτηση προσκλήσεων στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός των προσκλήσεων, η διάθεση των οποίων ξεκίνησε, θα είναι περιορισμένος λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που τηρούνται αυστηρά. Στο πλαίσιο αυτό η χρήση μάσκας από τους παρευρισκόμενους είναι υποχρεωτική.

Η Monika θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό όπως τραγουδά και εκφράζεται όταν κάθεται μόνη στο πιάνο της κουζίνας του σπιτιού της, χωρίς προγραμματισμούς και συγκεκριμένη επιλογή κομματιών, τιμώντας με έναν ξεχωριστό και πρωτότυπο τρόπο την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Η σκηνοθεσία της παράστασης φέρει την υπογραφή του Stavros Xenides, την ηχοληψία έχει αναλάβει ο Γιώργος Σωτηρόπουλος, ενώ οι φωτισμοί είναι του Παναγιώτη Τσεβρένη-Lighting Art.

Monika

Η Monika είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, συνθέτης και μουσικός παραγωγός. Τραγουδά, παίζει πιάνο, κιθάρα, σαξόφωνο, ακορντεόν και τύμπανα. Συμμετέχει στα μεγαλύτερα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα ως headliner. Σπούδασε μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ενώ το 2004 μοιράστηκε τα πρώτα τραγούδια της με το κοινό μέσω του Myspace.

Οι προσωπικοί της δίσκοι έγιναν πλατινένιοι, ενώ στο βιογραφικό της συγκαταλέγονται σπουδαίες συνεργασίες με καταξιωμένους μουσικούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες περιοδείες στην Αμερική και την Ευρώπη και το 2017, με αφορμή τη μεγάλη συναυλία της στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ελληνικό τραγούδι με τίτλο «Στάλα».

Γνωστή για την ευαισθησία που τη διακρίνει, η οποία άλλωστε εκφράζεται μέσα από τους στίχους, τη μουσική και τη μελωδική φωνή της, στις 03 Μαΐου του 2020 η Monika κυκλοφόρησε το τραγούδι «saving the world» αποδίδοντας έσοδα από τα δικαιώματα του Youtube στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων που μάχονταν την πανδημία.

Τον φετινό Μάρτιο συνέθεσε το νέο ύμνο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση για τον επαναφωτισμό του Παναθηναϊκού Σταδίου στην Αθήνα, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στις 25 Μαρτίου 2021 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Ελλάς 21» για να τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο δίσκο της.