Φαντάσου τη ζωή πριν από εσένα… ΠΟΛΥ πριν.

Τα βιβλία «Γιαγιά, μίλα μας για σένα» και «Παππού, μίλα μας για σένα», που κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Familium για πρώτη φορά στην Τσεχία το 2018 με την υπογραφή της Monika Koprivova, προσθέτουν έναν ακόμη σταθμό στο γεμάτο αναμνήσεις ταξίδι των παππούδων και κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αφιερωμένα στη Γιαγιά και τον Παππού, τα δύο βιβλία σταματούν για λίγο τον χρόνο και μας ταξιδεύουν σε μία εποχή που κανένα Instagramstory δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει σήμερα. Ένα «ζωντανό» δώρο που θα περάσει από γενιά σε γενιά και θα φτάσει να αποτελεί έναν ανεκτίμητο θησαυρό αναμνήσεων για όλη την οικογένεια.

Αναβιώστε τη ζωή που έζησαν οι αγαπημένοι σας παππούδες, σελίδα-σελίδα, μέσα από τη δική τους ματιά, δείτε τους να τα γεμίζουν σημειώσεις και να αποτυπώνουν τη ζωή τους στο ιλουστρασιόν χαρτί ή, ακόμα καλύτερα, παρακολουθήστε τα παιδιά σας να γίνονται κομμάτι της ζωής των παππούδων τους. Για την ελληνική έκδοση, η συγγραφέας συνεργάστηκε με Έλληνες αφηγητές και κατοίκους προκειμένου να μεταφέρει, μέσα από τα βιβλία της, όλες τις μνήμες που χαρακτηρίζουν την ελληνική οικογένεια.

Η οικογένεια, μια έννοια συνυφασμένη με την ελληνική κοινωνία, αποκτά πλέον έναν μοναδικό, πολύτιμο θησαυρό αναμνήσεων με δύο βιβλία που έρχονται να ενώσουν το «χθες» με το «σήμερα» με τον πιο γλυκό και ουσιαστικό τρόπο. Έφτασε η στιγμή ο παππούς και η γιαγιά, φιγούρες αγαπημένες που κουβαλούν μαζί τους μια αίγλη άλλης εποχής, να συνειδητοποιήσουν τη σημαντική θέση που κατέχουν στην καρδιά των παιδιών και των εγγονών τους.

Το ανθεκτικό, με vintage αναφορές, εξώφυλλο του βιβλίου και οι 132 σελίδες απόπολυτελές ιλουστρασιόν χαρτί, κρύβουν μέσα τους διαφορετικά κεφάλαια και περιλαμβάνουν κείμενα, σκίτσα και εικόνες που συνδέονται με την ιστορία της ελληνικής οικογένειας και που αναπαριστούν όλα τα στάδια της ζωής των αγαπημένων μας παππούδων: από την παιδική τους ηλικία, μέχρι την οικογενειακή τους ζωή, την επαγγελματική τους δραστηριότητα και όλα τα ενδιαφέροντα που είχαν μεγαλώνοντας!

Ραντεβού με το χθες… για να μάθει το σήμερα.

Οι αγαπημένοι μας παππούδες, εκείνοι που ξεκίνησαν την οικογένεια που εμείς απολαμβάνουμε σήμερα, γίνονται ξανά πρωταγωνιστές σε ένα ραντεβού με τον νεότερο εαυτό τους. Έγιναν άραγε αυτό που σχεδίαζαν να γίνουν όταν ήταν μικροί; Κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους που σκάρωναν όταν δεν υπήρχαν άλλα Μέσα παρά μόνο η φαντασία και η αθωότητά τους; Αλήθεια, θυμούνται καθόλου τους δικούς τους παππούδες; Για πρώτη φορά, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας γίνονται οι ίδιοι οι «συγγραφείς» της ζωής τους και μας μεταφέρουν τις αναμνήσεις τους μέσα από την προσωπική τους ματιά. Η ιστορία τους ζωντανεύει ξανά, οι σελίδες γεμίζουν μελάνι που καταγράφει τα όνειρα, τις απογοητεύσεις και τις χαρές που είχαν όταν ήταν νέοι και τα μάτια γεμίζουν δάκρυα συγκίνησης όταν το «χθες» ζωντανεύει ξανά στο «σήμερα».

Ανακαλύψτε τα βιβλία «Γιαγιά, μίλα μας για σένα» και «Παππού, μίλα μας για σένα» στο www.familium.gr.

Σχετικά

Τα βιβλία «Γιαγιά, μίλα μας για σένα» και «Παππού, μίλα μας για σένα» αποτελούν μία ιδέα που γεννήθηκε στην Τσεχία. Η συγγραφέας, MonikaKoprivova, ενθουσιάστηκε όταν ξεκίνησε να μαθαίνει για την ιστορία της οικογένειάς της μέσα από τις αφηγήσεις του παππού της. Τα βιβλία «Γιαγιά, μίλα μας για σένα» και «Παππού, μίλα μας για σένα» κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από τις εκδόσεις Familium το 2018 στην Τσεχία και έφτασαν γρήγορα να γίνουν best sellers σε 7 χώρες της Ευρώπης, με τις συνολικές τους πωλήσεις να ξεπερνούν τα 300,000 αντίτυπα.