Η Θεατρική ομάδα Σύρραξις ενώνει και παρουσιάζει τέσσερις δραματοποιημένους μονόλογους από τα διηγήματα της Ιωάννας  Καρυστιάνη Η κυρία Κατάκη, υπό τον τίτλο Μοναχά Μονάχοι. Οι παραστάσεις ξενινούν στις 14 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 14 Μαρτίου.

Η κυρία Κατάκη είναι η πρώτη συλλογή διηγημάτων της Ιωάννας Καρυστιάνη (1995). Σύντομοι μονόλογοι, αφηγημένοι σε πρώτο ενικό, πρόσωπα ταγμένα στη μοναξιά που βλέπουμε καθημερινά, πρόσωπα που δεν μπορούμε ή δεν αντέχουμε να δούμε. Αληθινές φωνές ανθρώπων, όνειρα, παράπονα, απελπισίες, μοναξιές, κραυγές και ψίθυροι.

Εικόνες που ζωντανεύουν, μιλούν, εξομολογούνται, λένε ιστορίες που ξετυλίγονται επιδέξια για να μας τυλίξουν στη μαγεία τους.

Ένας απλός υπάλληλος, διορισμένος στο επαρχείο με μέσον, ξαναγίνεται για λίγο ήρωας και πετά στα 30.000 πόδια μαζί με τους Άγιους Σμηνίτες του… Η κυρία Λέλα, 20 χρόνια χήρα, περνά τις τελευταίες της στιγμές αγκαλιά με τον Πίτσο της, το ψυγείο, τον σύντροφο της ζωής και μας κερνά σιμιγδαλένιες πουτίγκες…

Η Στάσα με το κινέζικο βυζί της ξετυλίγει το κουβάρι της ερωτικής της ζωής στον προσωπικό της κομμωτή… Και τέλος, ο Τζακ ο μέγας. Προετοιμάζεται για το μοναδικό, ανεπανάληπτο σόου της καριέρας του, παρέα με την κουνέλα τη Ματούλα και τον πετεινό της Αργυρούλας…

Όλος ο κόσμος στα πόδια τους, και αυτοί… Μοναχά Μονάχοι, σας περιμένουν στο θέατρο Άλεκτον.

Απόδοση κειμένου – σκηνοθεσία – Σύρραξις
Σκηνικά – κοστούμια : Δώρα Θωμοπούλου
Μουσική: Γιάννης Γαλίτης, Χρήστος Γαλίτης 
Φωτισμοί: Γιώργος Αραχωβίτης
Παίζουν: Δώρα Θωμοπούλου, Γιώργος Αραχωβίτης