Η χορογράφος Μαρία Γοργία και η ομάδα χορού Αμάλγαμα θα βρίσκονται στο θέατρο Αλκμήνη για οχτώ μόνο παραστάσεις, με το έργο Mon Valmont που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2008.

Το Mon Valmont πραγματεύεται τις υστερικές φαντασιώσεις μιας γυναίκας που δε μπορεί να διανοηθεί τη ζωή της χωρίς την ύπαρξη του φαλλού. Ο φαλλός προσωποποιείται και συχνά παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στη δυαδική σχέση που με αυτόν τον τρόπο, μέσα στο μυαλό της, μεταβάλλεται σε παιχνίδι για τρεις. Η αντρική παρουσία πολλές φορές πολλαπλασιασμένη, σύμφωνα με τις νοητικές τις ανάγκες, είναι καθοριστική.

Το κακό και η αυτοκαταστροφή είναι διαδικασίες αφύπνισης και κλιμάκωσης της ηδονής που κάθε φορά υπόσχονται κάτι μοναδικό και ανώτερο, ένα επέκεινα ξεχείλωμα των ορίων του Εαυτού και μια ελπίδα κάθαρσης. Το μοτίβο, όμως, ανακυκλώνεται και λίγο-πολύ επαναλαμβάνεται με μόνη διαφοροποίηση την πρόοδο της ψυχοσωματικής φθοράς και το θολότερο βλέμμα στην αναγνώριση του Εαυτού στον καθρέπτη.

Η ομάδα χορού Αμάλγαμα βρίσκεται ήδη στον δωδέκατο χρόνο της δραστηριότητας της. Ιδρύθηκε το 1996 στο Λονδίνο από τη Μαρία Γοργία, χορογράφο, χορεύτρια και καθηγήτρια σύγχρονου χορού. Η ομάδα στοχεύει άμεσα στην δημιουργία έργων που βασίζονται στη συνδιαλλαγή με άλλες μορφές τέχνης και τα οποία από το 2002 κι έπειτα παρουσιάζουν έναν έντονο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει οκτώ παραγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠ.ΠΟ.

Χορογραφία/ Ερμηνεία: Αποστολάτος Σταύρος, Λευτέρης Βάβουλας, Μαρία Γοργία, Αργύρης Καβίδας, Θανάσης Κουσαθανάς, Σταύρος Κώττας, Γρηγόρης Σερμπής.