Το Μοmmy μέσα στο πλαίσιο του mommy.art 2009 παρουσιάζει την δουλειά τριών καλλιτεχνών, της Σοφίας Γαΐτάνη, του γελοιογράφου/ζωγράφου Κώστα Βλάχου, και της Nicky Bee, με τον τίτλο …so living together?

H Σοφια Γαϊτάνη παρουσιάζει την πέμπτη έκθεση ζωγραφικής της και 2η ομαδική με τίτλο love is life. Μηνύματα ζωής σε καμβάδες με ακρυλικά και λάμψεις glitter. Εικόνες που προβάλονται με αφοπλιστική αμεσότητα και ειλικρίνεια. Μηνύματα γεμάτα φώς, φαντασία, απλότητα και απαντήσεις.

Απόφοιτη της σχολής ΒΑΚΑΛΟ με εδίκευση στη γραφιστική και τη διακόσμηση εργάζεται ώς creative art director από το 1990 στον ελληνικό τύπο (εφημερίδες και περιοδικά) ενώ παρουσιάζει την εικαστική δουλειά της από το 2007.

O Kώστας Βλάχος, πρόεδρος της λέσχης ελλήνων γελοιογράφων, εκθέτει σκίτσα του που επισημαίνουν διάφορα επίκαιρα κοινωνικο – πολιτικά θέματα, αυτή τη φορά όμως όχι στο χαρτί αλλά στον κανβά.  Με τη μακρά του πείρα στη γελοιγραφία, καθώς και με τις πρωτοβουλίες και συμμετοχές του σε διεθνείς εκθέσεις γελοιγραφίας, τα σκίτσα του συνεχίζουν να προβληματίζουν, διεγείροντας πάντα την αίσθηση του χιούμορ.

Τέλος, η νέα ενότητα των έργων της Νicky Bee είναι ένα \”κλείσιμο του ματιού\” στη φρενίτιδα της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου. Παρουσιάζει έργα μεικτής τεχνικήs : ακρυλικά χρώματα, χαρτοπολτός, τσόχες, νήματα, βελόνα και κλωστή, γύψος, ξύλο, μεταλλικά σύρματα και αλυσίδες αναμειγνύονται συνδιάζονται και αλληλοεπιδρούν με τρόπο πρωτότυπο, αποτέλεσμα απρόβλεπτο και ενδιαφέρον.