Η διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο, οι θρυλικοί ΜΟΜΙΧ, για πρώτη φορά σε μια πανελλαδική περιοδεία – πέραν της Αθήνας και της

Θεσσαλονίκης –  έτοιμοι να μυήσουν το κοινό στην τέχνη της σκηνικής αποπλάνησης με το εκθαμβωτικό, νέο τους σόου!

Μία νέα παράσταση με…
Τρεις ολοκαίνουριες χορογραφίες σε…
Μια πανελλαδική περιοδεία!

MOMIX  REMIX
By Moses Pendleton

Οι «Παραβάτες των φυσικών νόμων», οι «Μάγοι Χορευτές», οι «Αλχημιστές των ψευδαισθήσεών μας», οι «Ταχυδακτυλουργοί Ακροβάτες», … ξαναχτυπούν.

Αψηφώντας τη βαρύτητα, χορταίνοντας τις αισθήσεις μας, φλερτάροντας με την οφθαλμαπάτη, επιστρέφουν στην Ελλάδα με τρεις νέες χορογραφίες του εμπνευσμένου Moses Pendleton κι ένα ανθολόγιο με τις καλύτερες στιγμές των ιστορικότερων παραστάσεών τους…

Για να αμφισβητήσουν ξανά το … «αδύνατον»!

Ευαισθησία χιούμορ, εφευρετικότητα και δεξιοτεχνία, έμπνευση, γνώση και φαντασία, συνθέτουν το DNA των περίφημων ΜΟΜΙΧ, της κορυφαίας και διασημότερης ομάδας ακροβατικού χορού στον κόσμο!

Οι «θαυματοποιοί χορευτές» του φημισμένου χορογράφου Moses Pendleton, που οριοθέτησαν μοναδικά ένα ανατρεπτικό και διαδραστικό περιβάλλον όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, τα ακροβατικά, την παντομίμα, το θέατρο σκιών, τον αθλητισμό και την υποκριτική, επιστρέφουν στη χώρα μας.

Για να δικαιώσουν την καθολική αναγνώριση που κατέκτησαν και στο ελληνικό κοινό, την τεράστια επιτυχία τους, τις διθυραμβικές κριτικές στον ελληνικό όπως και στο διεθνή τύπο.

Παρουσιάζοντας σε πανελλαδική περιοδεία και μάλιστα για πρώτη φορά το MOMIX REMIX, μία εκπληκτική παράσταση, δομημένη ειδικά για εξωτερικούς χώρους, γεγονός που την κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα για τους θεατές. Ένα ονειρικό ταξίδι στις καλύτερες στιγμές της σπουδαίας καριέρας τους, μία απίστευτη οπτικοακουστική πανδαισία, ένα εκθαμβωτικό και σαγηνευτικό σώου, εμποτισμένο με τη φρεσκάδα των τριών νέων χορογραφιών.

Εικόνες μαγικές, στιγμές αιωρούμενες, τροχιές και πτήσεις, σκηνικές ψευδαισθήσεις, που με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (σπέσιαλ εφέ, λέιζερ, προβολές, ειδικοί φωτισμοί, μαριονέτες, σκιές), πλάθουν από κοινού ένα σκηνικό σουρεαλισμό, μία οπτική ποίηση. Ένα χορευτικό υπερθέαμα που αμφισβητεί το μύθο του ακατόρθωτου, φλερτάρει επιδεικτικά με την υπέρβαση, και αψηφά με αυθάδεια τους νόμους της βαρύτητας, κινούμενο στα όρια της ευρεσιτεχνίας.

Ένα αέναο, τολμηρό και γοητευτικό παιχνίδι μεταμορφώσεων, που υπνωτίζει τον θεατή και αναδεικνύει τις απεριόριστες δυνατότητες της σπουδαίας αυτής ομάδας. Αποδεικνύοντας, πως η αυθεντική δημιουργία και η υψηλή αισθητική, μπορούν και οφείλουν να συνυπάρχουν με τη λαϊκή διασκέδαση και το θέαμα.

Ένα φυσικό αφροδισιακό, ένα πολιτισμικό εμβόλιο για την τρέχουσα οικονομική κρίση και κυρίως για την υφέρπουσα ανθρώπινη μελαγχολία.

Το REMIX παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αποτελείται από μία μίξη επιλεγμένων αποσπασμάτων, δομημένα όμως με τέτοιον τρόπο και έμπνευση, ώστε να συνθέτουν από κοινού μία θεματικά άρτια και ενιαία παράσταση, με όλα εκείνα τα γοητευτικά χαρακτηριστικά που κάνουν τους ΜΟΜΙΧ ακαταμάχητους. Στο REMIX συμπεριλαμβάνονται μάλιστα τρεις ολοκαίνουριες δημιουργίες του Moses Pendleton, που με τη φρεσκάδα και τη δυναμική της προσδίδουν νέα, άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία στη γνωστή φυσιογνωμία τους.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι ένα ανθολόγιο από τις καλύτερες στιγμές των πιο ιστορικών χορογραφιών της θρυλικής ομάδας, από τις οποίες οι περισσότερες επίσης, δεν έχουν παρουσιασθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας. Το MOMIX REMIX λοιπόν, δεν είναι απλά μία επίδειξη υψηλής δεξιοτεχνίας αλλά πάνω απ’ όλα ένα νέο σαγηνευτικό σόου.

Πρόγραμμα παράστασης

BATHS OF CARACALLA, IF YOU NEED SOME BODY, MANNEQUIN
Νέες παραγωγές

SPUTNIK (SUPERMOMIX),  MOON BEAMS (SUN FLOWER MOON), TEAR DROP (MOMIX CLASSICS), TUU (MOMIX CLASSICS),
TABLE TALK (MOMIX CLASSICS)
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

POLES (OPUS CACTUS), AQUA FLORA (BOTANICA), SKIVA (ORBIT), MEDUSAS (LUNAR SEA), SOLAR FLARES (BOTANICA),
LUNAR BALLS (LUNAR SEA), GEESE (LUNAR SEA)

Πρόγραμμα Περιοδείας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Δευτέρα 4 Ιουλίου, Θέατρο Γης
ΑΘΗΝΑ – Τετάρτη 6 Ιουλίου, Θέατρο Λυκαβηττού
ΠΑΤΡΑ – Πέμπτη 7 Ιουλίου, Κάστρο
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – Σάββατο 9 Ιουλίου, Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»
ΧΑΝΙΑ – Κυριακή 10 Ιουλίου, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου