Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την έκθεση «Μοιράζομαι». Πρόκειται για μια ιδιότυπη έκθεση, που αποτελεί προάγγελο μιας

συνέχειας κ βασίζεται σε μια ιδέα της Έρης Στάη. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Έρη Στάη
Κώστας Πίτσιος
Αλίκη Κριτσέλη

Άλλωστε το πιο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε…

“μοιράζομαι…” μία ιδιότυπη Έκθεση τριών “εραστών της τέχνης” που αναζητούν μέσα από την τέχνη τους τα σημάδια των καιρών. Πάνω σε μία ιδέα της Έρης Στάη συνοδοιπορούν ο Κώστας Πίτσιος φωτογράφος και η Αλίκη Κριτσέλη Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια και μοιράζονται με το κοινό, ασφαλώς αντικείμενα τέχνης αλλά κύρια συναισθήματα, αγάπη και αλληλεγγύη στο Video-room του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης για δύο μόνο ημέρες, στην καρδιά των εορτών, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012.

Η Έρη Στάη σημειώνει: Η ιδέα του “μοιράζομαι” γεννήθηκε το Μάιο του 2012  παρατηρώντας γύρω μου, το συναισθηματικό κενό που δημιουργεί η έλλειψη αλληλεγγύης.

Πιο συγκεκριμένα το πώς η αβεβαιότητα του αύριο αντί να μας  ενώνει προς το δρόμο της δημιουργίας και του μοιράζεσθαι, να κάνει το χρήμα αυτοσκοπό, να ξεχνάμε την έννοια της παρατήρησης και της πραγματικής αγάπης και να θυσιάζουμε τις αξίες μας στο βωμό της φαινομενικής επιβίωσης.

Στο “μοιράζομαι…” θα εκτεθούν αντικείμενα τέχνης όπου ο κάθε καλλιτέχνης θα περάσει το μήνυμα του, και τα πιστεύω του μέσα από το δικό του μέσω έκφρασης κι αγάπης. Τα εκθέματα θα μπορεί να τα αποκτήσει ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος δίνοντας απλά κάτι που αγαπά, ενώ παράλληλα με το αντάλλαγμα θα δηλώνει τί σημαίνει γα αυτόν η προσφορά και πώς αντανακλάται μέσα του το κάθε μήνυμα που θα συνοδεύει το έργο τέχνης.

Έρη Στάη

Με χωρική αφετηρία τα Άνω Πετράλωνα και ούσα “ανήσυχο πνεύμα” αφού ολοκλήρωσα Οικονομικές Σπουδές και απασχολήθηκα επαγγελματικά με πληθώρα αντικειμένων, οδηγήθηκα σε μη χωρικές διαδρομές καλλιτεχνικής έμπνευσης και δημιουργίας.

Το 2007 γεννήθηκαν οι Friendship Stories από την ιδέα να αποτυπώνονται προσωπικές στιγμές σε αντικείμενα «καθημερινής χρήσης» και να ξαναζωντανεύουν μ’ αυτό τον τρόπο αγαπημένες αναμνήσεις. Με τον καιρό η καλλιτεχνική μου διάθεση εκφράστηκε με τη δημιουργία κοσμημάτων καθώς συνειδητοποίησα πως ήθελα να “μιλάω” μέσα από τις δικές μου δημιουργίες και τα πιστεύω μου …χωρίς κανόνες, χωρίς περιορισμούς, χωρίς πρέπει και μη…
Πηγή έμπνευσης; Εκτός από την επικαιρότητα, οι περίπατοι στο κέντρο της Αθήνας και οι διαδρομές με το μετρό της πόλης, όπου έχω την ευκαιρία να παρατηρώ τον κόσμο, να φανταστώ τί του ταιριάζει, να του “βάλω χρώμα”… Οπότε μην παραξενευθείτε εάν με συναντήσετε σε κάποια από τις περιπλανήσεις μου και σας χαμογελώ «παράξενα»..!

Αλίκη Κριτσέλη

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον περασμένο αιώνα και μόλις με την είσοδο του καινούργιου, αποφάσισα να ακολουθήσω δειλά-δειλά το δρόμο προς την Τέχνη. Έκτοτε ζω τη χαρά να αυτοανακαλύπτομαι μέσα από τα μονοπάτια που μου ανοίγει η μαθητεία μου σ’ αυτή τη γνώση.

Η Τέχνη, σαν διαγνωστικό και θεραπευτικό μέσο, έχει υπάρξει ένα από τα εργαλεία μου στην άσκηση του επαγγέλματος μου ως Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπεύτριας.

Τώρα  συνειδητοποιώ  και έμπρακτα,  ότι ή Τέχνη απελευθερώνει το συναίσθημα  και λυτρώνει την ανθρώπινη ψυχή.

Είναι κάθαρση.

Κώστας Πίτσιος – copiart

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα σε μια δίγλωσση, εναλλακτική οικογένεια.
Η φωτογραφία ήταν κάτι που με ενέπνεε από μικρό. Με την πρώτη μηχανή, μια Zenith 3M, τα πρώτα καρέ ήταν μια μικρή καταστροφή… αλλά και μια μεγάλη πρόκληση.

Από την πρώτη στιγμή έμπνευσή μου αποτελούσαν οι αυθόρμητες στιγμές, η ομορφιά της φύσης, του ζωικού βασιλείου.

Μέσα από τον φωτογραφικό φακό επιδιώκω να αποκαλύπτω στοιχεία της πόλης, των ανθρώπων, της φύσης, του χρόνου, του συναισθήματος.

Στόχος μου είναι να αναδεικνύονται με ξεχωριστό τρόπο ακόμη και οι πιο απλές στιγμές της καθημερινότητας.

Οι φωτογραφίες του θέματος είναι έργα των καλλιτεχνών:

1). και 2). Αλίκης Κριτσέλη, 3). και 4). Κώστα Πίτσιου και 5). Έρης Στάη 

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις  08:00 – 22:00.
Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01.
Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10.00  έως 01.00. Από τις 01.01πμ  θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.