Η λέξη καινοτόμία και πρωτοπορια είναι πολύ ξεκάθαρες αυτές τις μέρες, αλλά σε αυτό το έργο τα πράγματα μιλούν από μόνα τους.

Το Mn’JAM Experiment είναι μια πολυμεσική performance που τοποθετεί τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική στο ίδιο επίπεδο, σε ένα περιβάλλον όπου η διαδραστικότητα των ερμηνευτών ξεπερνάει τα όργανα και τη μουσική, επικοινωνώντας με τον οπτικό και ψηφιακό κόσμο.

Στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, ο JAM προτείνει μια εντελώς νέα κατηγορία στις ζωντανές μουσικές παραστάσεις. Εκτός από τον έλεγχο των ηλεκτρονικών ήχων, είναι ένας εικαστικός καλλιτέχνης που ενεργεί ως μουσικός. Αυτό συμβαίνει επειδή ο JAM βρίσκεται στη σκηνή πιέζοντας κουμπιά, περιστρέφοντας διακόπτες και πικάπ σε συντονισμό με τo συγκρότημα σαν να είναι ένας από τους μουσικούς, αλλά περισσότερο και από τους ήχους, οι δράσεις του επηρεάζουν επίσης την οπτική τέχνη στην οθόνη. Με αυτό τον τρόπο ο JAM μπορεί να αυτοσχεδιάσει εικαστικά ή ακόμα και να δημιουργήσει μια οπτική συμφωνία με το συγκρότημα, έχοντας τη γνώση και την ικανότητα ενός μουσικού, αλλά φτάνοντας και σε επικοινωνία με τα νέα μέσα με την εικαστική τέχνη του.

Μακριά από τον παραδοσιακό ρόλο του τραγουδιστή, η M έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο μέρος για ζωντανή επανάληψη εντάσσοντας τον στη μπάντα. Αυτό, και η επιπλέον χρήση εφέ, τραγουδιων χωρίς λόγια και ο λεκτικός αυτοσχεδιασμός αυξάνοντας τον πιθανό τρόπο με τον οποίο η τραγουδιστρια μπορεί να επέμβει στη μουσική  και να εκφραστεί ακόμα και κινητικά συμπερηφερμομενη ως μουσικό όργανο.

Εκτός από το τι η Μ και ο JAM προτείνουν, το συγκεκριμένο πείραμα περιέχει στοιχεία βιρτουόζικου αυτοσχεδιασμού (αντικρούοντας το τζαζ παρελθόν του σχήματος) με drum and bass ρυθμό που παίζονται σε ακουστικό drum set ή σόλι σε ηλεκτρική κιθάρα και διπλό μπάσο και με την περιστασιακή προσθήκη και άλλων μουσικών οργάνων όπως μπάσου κλαρινέτου ή πορτογαλικής κιθάρας.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ σχηματίζει το μέλλον των παραστατικών τεχνών όταν  αυτό σχετίζεται με τους ρόλους και τις δυνατότητες μέσα σε μια μουσική σύνθεση.