Το ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ επαναλαμβάνει, λόγω μεγάλης επιτυχίας, το κλασσικό έργο του Στρίντμπεργκ, Μις Τζούλια, σε μία ρηξικέλευθη διασκευή …

του πολύ γνωστού στο ελληνικό κοινό, Πάτρικ Μπάρμπερ (Closer, Ο Δον Ζουάν στο Σόχο), από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και για 30 μόνο παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μίνας Αδαμάκη.

Το έργο

Ο ανελέητος και λυσσαλέος πόλεμος  αρσενικού και θηλυκού τοποθετημένος σε μια εποχή επίσης έντονων συγκρούσεων και ριζικών αλλαγών.

Η επέμβαση και η αλλαγή του Μάρμπερ είναι ότι μεταφέρει τη δράση της τραγωδίας του Στρίντμπεργκ, «Δεσποινίς Τζούλι», από την κουζίνα ενός αρχοντικού στη Σουηδία του 1888, όπου διαδραματίζεται το πρωτότυπο, στην κουζίνα μιας αριστοκρατικής έπαυλης στα περίχωρα του Λονδίνου στις 26 Ιουλίου του 1945, τη βραδιά που το Αγγλικό Εργατικό Κόμμα κέρδισε τις πρώτες μετά τον πόλεμο εκλογές με μια σαρωτική νίκη σ\’ ολόκληρη την Αγγλία, που έμεινε στην ιστορία.

Η αριστοκράτισσα Τζούλι (ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ), ο υπηρέτης/σοφέρ Τζον (ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ) και η μνηστή του/μαγείρισσα Χριστίνα (ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ) βρίσκονται μέσα στη λαίλαπα της πάλης των τάξεων αλλά και της ανελέητης σύγκρουσης αρσενικού και θηλυκού.

Το έργο στη διασκευή του Μπάρμπερ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την άνοιξη του 2011 σε παραγωγή του Τόπος Αλλού στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση, Σκηνοθεσία, Σκηνικό, Μουσική επιμέλεια: ΜΙΝΑ ΑΔΑΜΑΚΗ
Κοστούμια: ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Φωτισμοί: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Τζούλια: ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ
Τζων: ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ
Χριστίνα: ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ