Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, όπως πάντα, συμβάλει στην ανάδειξη της δυναμικής της γαλλικής γλώσσας και φέτος διοργανώνει περισσότερες από 20 εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε όλη τη διάρκεια του Μαρτίου.

Λίγα λόγια για τη Γαλλοφωνία

Η Γαλλοφωνία είναι, πάνω από όλα, μια πλούσια και πολύμορφη κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται ως κοινή γλώσσα τη γαλλική. Πρόκειται για μία ζωντανή και διαρκώς διευρυνόμενη κοινότητα, με περισσότερα από 300 εκατομμύρια ανθρώπους που τη μιλούν, εκ των οποίων 235 εκατομμύρια τη χρησιμοποιούν ως καθημερινή γλώσσα και στις πέντε ηπείρους.

Η Γαλλοφωνία είναι επίσης ένα σύνολο θεσμικών οργάνων για την προώθηση της γαλλικής γλώσσας και την ανάπτυξη πολιτικής, εκπαιδευτικής, οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας που περιλαμβάνει ενδεικτικά τους παρακάτω φορείς: τον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας (ο οποίος απαριθμεί 88 κράτη-μέλη και κυβερνήσεις – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα -, κράτη-παρατηρητές και κράτη-συνεργάτες), το Πανεπιστημιακό Γραφείο Γαλλοφωνίας, το διεθνές γαλλόφωνο τηλεοπτικό κανάλι TV5 Monde, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Γαλλοφωνίας, τον Διεθνή Σύλλογο Γαλλόφωνων Δημάρχων, κ.α.

Σε όλον τον κόσμο, υπάρχουν πολλά σημεία (κυρίως Γαλλικά Σχολεία, Γαλλικά Ινστιτούτα, Ιδρύματα της Alliance Française, Πανεπιστήμια) όπου μαθαίνουμε γαλλικά και μοιραζόμαστε την αγάπη για τη γαλλική γλώσσα και τις αξίες της εξωστρέφειας της Γαλλοφωνίας.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

Γιορτή της Γαλλοφωνίας 2023 από το Γαλλικό Ινστιτούτο
Το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος έρχεται σε 6 πόλεις της Ελλάδας!