Η ζωγραφική ήταν πάντα μέσα στο μυαλό μου και η τέχνη, σε διάφορες μορφές, πάντα μέσα στη ζωή μου. Οι οικονομικές σπουδές όμως ήταν ασφαλέστερη επιλογή κι έτσι αυτές ολοκλήρωσα. Με την ζωγραφική άρχισα να ασχολούμαι καθημερινά πριν από πέντε χρόνια, έχοντας περιορίσει τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Από τότε, σταδιακά, συνειδητοποίησα ότι είχε αρχίσει για μένα ένα πανέμορφο ταξίδι χωρίς επιστροφή.

Νομίζω ότι η απόφαση μου να ξαναβάλω ενεργά τη ζωγραφική στη ζωή μου προέκυψε καθαρά από μία ανάγκη μου για καλλιτεχνική έκφραση αλλά και από προσωπική παρόρμηση. Αυτή που μας παρακινεί να τολμάμε καινούργια πράγματα και να ανακαλύπτουμε όσα περισσότερα κομμάτια του εαυτού μας μπορούμε.

Προτιμώ τα έργα μου να δημιουργούν χαρά, αισιοδοξία και ευφορία παρά αδιέξοδους προβληματισμούς. Αυτό για μένα προσδιορίζει και το νόημα της ίδιας της ζωής. Λειτουργώ καλύτερα στο φως παρά στο σκοτάδι γι’αυτό και συνειδητά επιλέγω να βλέπω με χιούμορ προς την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.  Και αυτό ακριβώς ζωγραφίζω μέσα από ένα προσωπικό ημερολόγιο σκέψεων και συναισθημάτων. Τη στιγμή της λύτρωσης και το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως.

Ζωγραφίζω κατευθείαν πάνω σε μεγάλου μεγέθους κυρίως καμβά, χωρίς προσχέδιο. Συνήθως τα πρώτα στρώματα χρώματος γίνονται με πινέλο ενώ ακολουθούν η χρήση σπάτουλας και τεχνικές όπως το ξύσιμο και το στάξιμο του χρώματος στον καμβά.

Έντονα χρώματα, αφηρημένα σχήματα και γραμμές ελεύθερα τραβηγμένες είναι το μέσο για να εκφράσω και να αποδώσω τα συναισθήματά μου και την εσωτερική οπτική μου για κάθε τι που παρατηρώ γύρω μου. Αλλά και για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο σε κάθε επίπεδο, κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό. Είναι μία διαδικασία ελεύθερη και διαισθητική στη σύλληψη, σύνθετη και αυτοελεγχόμενη στη δημιουργία.

Η καινούργια μου δουλειά με τίτλο “Atmospheres” θα παρουσιαστεί στη γκαλερί Melkart στο Παρίσι, 1-18 Οκτωβρίου 2015.

Info: Η Μιλένα Δημητροκάλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Οικονομικά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο. Παρακολούθησε έναν κύκλο μαθημάτων στη Φιλοσοφία του Νου από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ολοκλήρωσε μαθήματα Σχεδίου και Ζωγραφικής στην Αθήνα.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε πολλές γκαλερί και διοργανώσεις σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και  στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ και στο Μουσείο Κοπελούζου .  Έχει διακριθεί σε διεθνείς εικαστικούς διαγωνισμούς και το 2013 απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό τέχνης Mitteleuropa Prix International Art Prize.

Έργα της ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.   

www.milenadimitrokallis.com

Φωτό (πορτραίτο): Χριστόφορος Δουλγέρης

Έργο 1: «Box of Possibilities», 2015, ακρυλικό σε καμβά, 100Χ100εκ., Melkart Gallery, Παρίσι

Έργο 2: «Something Changed», 2015, ακρυλικό σε καμβά, 100Χ100εκ., Melkart Gallery, Παρίσι