Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει στο Πνευματικό του Κέντρο από τις

10 έως 16 Ιανουαρίου 2011 την έκθεση ζωγραφικής της Όλγας Μαντζουράνη με τίτλο «Μικρές Στιγμές Τέχνης».

Η Όλγα Μαντζουράνη προσκαλεί το κοινό σε μια περιήγηση στον γεμάτο φως και χρώματα μικρόκοσμό της. Να καθίσει στα τραπεζάκια της, να μυρίσει τα λουλούδια στο βάζο και τις γλάστρες της, να ρίξει μια ματιά στις μικρές στιγμές της καθημερινότητας και ονείρου. Ένα ταξίδι νοσταλγίας και αισιοδοξίας με όχημα τη μικτή τεχνική ακουαρέλας και κολάζ της ζωγράφου.

Ο Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς, ο οποίος επιμελήθηκε την έκθεση, αναφέρει για το έργο της Όλγας Μαντζουράνη: «Η τεχνοτροπία της επισημαίνει αντιπαραθέσεις του χρώματος και του σχεδίου με μια άψογα δομημένη τεχνική που αποκαλύπτει την άριστη γνώση, από μέρους της, του χώρου που διαπραγματεύεται εικαστικά.

Μοιράζοντας την απόδοση της, παρεμβάλει στην έκφραση των αναζητήσεών της εκλεπτυσμένες συνθέσεις που αναπτύσσουν ιδεοληψίες, παράλληλα με μια διττή και διάτρητη έμπνευση που υπερασπίζεται διακριτικά.

Με απόλυτη συνέπεια διάστασης κάθε δραστηριότητα και κατάθεση της Μαντζουράνη με μοναδική γραφή εμπεριέχει ως θέση απαράμιλλη αισθαντικότητα. Απόρροια αυτής της διάθεσης είναι η αποτύπωση των απόψεων της για μια θεματολογία που τη συγκινεί ιδιαίτερα.

Εικονογραφώντας τη φυσική κατάσταση και τη νεκρή φύση με προσωπικές εντάσεις και έμφαση στην τυπολογία, προβάλλει διαφορετικές τάσεις για την πορεία του κλίματος που επεξεργάζεται. Εκφράζοντας καθαρά μια αίσθηση ζωής, πέρα από τα ανάλογα καθοριστικά πρότυπα που κυριαρχούν στο περιβάλλον. Καταθέτοντας την δική της προσέγγιση κινητοποιεί τη διακριτική παρουσία μιας θεωρητικής οντότητας που έντονα προσωπογραφεί και με αυτήν πλησιάζει περισσότερο το θεατή».