Οι συγγραφείς της έκδοσης “Μικρά Τεκμήρια για το ’21” συζητούν διαδικτυακά για τα κείμενά τους και προσεγγίζουν το 1821 με διαφορετικό τρόπο.

Στο βιβλίο, γλυπτά, έγγραφα, αντικείμενα, νομίσματα, έργα τέχνης γίνονται αφορμή για να φωτιστούν πτυχές της εποχής από μία πλειάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων. Η πρόσληψη της Επανάστασης τότε και τώρα διαφαίνεται μέσα από ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις ερευνητών με σημαντικές διαδρομές, που στο σύνολο τους συνιστούν μια νέα επιστημονική γενιά.

Τα «Μικρά Τεκμήρια για το ‘21» διατίθενται αρχικά σε μορφή ebook, ενώ στην συνέχεια θα «δεθούν» σε έντυπο βιβλίο. Το ebook θα διατιθεται δωρεαν.

Στην έκδοση συμμετέχουν οι: Αγγελική Ντούρου, Ηλίας Πανταζής, Θανάσης Γάλλος, Ανδρομάχη Θεοδωροπούλου, Χρήστος Αναστασίου, Αντώνης Πολυδώρου, Νίκος Γιαννόπουλος, Τάσος Φιντζος-Βάβλης, Κωνσταντίνα Σιούντρη, Γιάννης Φίλανδρος, Κατερίνα Κοφφινά, Αλέξανδρος Σακελλαρίου, Ηλίας Στουραΐτης, Νίκος Μαθιουδάκης, Άρης Γαβριελάτος, Μαρία Σαμπατακάκη.

Η έκδοση αποτελεί μία σύμπραξη της αθηΝΕΑς, της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και των Historistai με την ευγενική χορηγία της Eurolife FFH.