Οι Micah Blue Smaldone και Asa Irons θα βρεθούν στη μουσική σκηνή του Booze Cooperativa, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας.

Η συναυλία, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Μαΐου 2013.

O Micah Blue Smaldone επισκέπτεται την Ελλάδα για δεύτερη φορά, μετά το 2007, έχοντας στις αποσκευές του τον δίσκο που κυκλοφόρησε στα μέσα Απριλίου με τίτλο “The Ring of the Rise” (Immune Records, Thrill Jockey). Γνωστός από τις προσωπικές του κυκλοφορίες αλλά και τις συνεργασίες με Big Blood και Fire on Fire αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της underground, free folk σκηνής του Maine. O ήχος του Smaldone χαρακτηρίζεται από 70’ς καταβολές και επιρροές από Neil Young, τις πρώτες δουλειές των Richard & Linda Thompson αλλά και αυτοσχέδιους ενισχυτές και ηλεκτρικές κιθάρες. Το “Ring of the Rise” είναι το τρίτο LP του Smaldone μετά το “Red River” και μια split κυκλοφορία με τους Big Blood στην Immune Records. Έχει επίσης κυκλοφορήσει τρία προσωπικά album στην North East Indie Records.

Ο Asa Irons προέρχεται από την νέο φολκ σκηνή του New Hampsire. Το 2003 ηχογράφησε για την Imprortant Records σε συνεργασία με την παιδική του φίλη Swaan Miller το ομώνυμο LP, ενώ μόλις κυκλοφόρησε τον solo δίσκο με τίτλο “Knife Gift Debt” στην Turned Word Records. Επίσης, έχει αποτελέσει μέλος στο φολκ συγκρότημα Feathers αλλά και στους Witch (J Mascis, Dinosaur Jr). Ο ίδιος δηλώνει ότι η μουσική έχει για αυτόν την ίδια βαρύτητα με την ξυλογλυπτική και την ξυλουργική σαν μέσο έκφρασης καθώς προέρχεται από οικογένεια με παράδοση σε αυτούς τους τομείς.