Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο της Άννυ Πρου με τίτλο, Μια χαρά είναι κι έτσι σε μετάφραση του Αύγουστου Κορτώ

Η γραφή της Άννι Πρου είναι κυριολεκτικά ιδιαίτερη. Κανένας άλλος δεν μπόρεσε να αποδώσει τόσο εύγλωττα περιοχές μέχρι τη χαρτογραφημένη από τον Γουίλιαμ Φώκνερ Γιοκναπατάουφα.

Η Πρου εισάγει τον αναγνώστη σε έναν κόσμο πέρα από τη φαντασία μας, ο οποίος μοιάζει τόσο ζωντανός που φαίνεται αναπόφευκτος. Η βαθιά γνώση της Δύσης, της Ιστορίας, της ζωής των ραντσέρηδων και η θέληση που χρειάζεται για να ζεις σε μια σκληρή και γεμάτη αντιξοότητες περιοχή την κάνουν να περιγράφει τους ήρωές της με παραστατικότητα και ζωντάνια.

Αυτές οι εννέα εντυπωσιακές ιστορίες χαρακτηρίζονται από λεπτό χιούμορ και βαθιά σοφία.

Οι άνθρωποι της χώρας του «αμερικάνικου ονείρου» είναι διαφορετικοί, άλλοι είναι εκατομμυριούχοι, άλλοι ονειροπόλοι που προσπαθούν να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους και κάποιοι άλλοι νομίζουν πως οι υπόλοιποι είναι λάθος.

Με την τολμηρή, πρωτότυπη πρόζα της και τη συναρπαστική ματιά της στη λεπτομέρεια η Πρου έχει γράψει την πιο συγκλονιστική συλλογή διηγημάτων της Αμερικανικής Λογοτεχνίας

Η Άννυ E. Πρου γεννήθηκε το 1935 στο Νόργουϊτς του Κονέκτικατ. Μέχρι τα σαράντα πέντε της εργάστηκε ως δημοσιογράφος, γράφοντας παράλληλα ιστορίες σε περιοδικά για ψάρεμα και κυνήγι. Το 1992 δημοσίευσε το μυθιστόρημα Kαρτ Ποστάλ, και γίνεται η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το βραβείο Φώκνερ. Στο επόμενο μυθιστόρημά της, τα Ναυτιλιακά Νέα, απονέμονται το Βραβείο Πούλιτζερ και το National Book Award. Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν το μυθιστόρημα Εγκλήματα με ακορντεόν (μτφρ. Τόνια Κοβαλένκο, 1998), η συλλογή διηγημάτων Το μυστικό του Brokeback Mountain (μτφρ. Αύγουστος Κορτώ, 2006), από την οποία ο σκηνοθέτης Ανγκ Λι εμπνεύστηκε την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία που γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο, και τα μυθιστορήματα Καρτ Ποστάλ (μτφρ. Αύγουστος Κορτώ, 2007), για το οποίο η συγγραφέας τιμήθηκε με το Βραβείο Φώκνερ 1993, και Χαμένα κορμιά (μτφρ. Αύγουστος Κορτώ, 2008).