Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την παρουσίαση και επίσημη έναρξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής περιήγησης Clio Muse στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Ίδρυμα Βούρου Ευταξία με τον τίτλο “Μια βραδιά στο Μουσείο με την Clio Muse”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός και στο Μουσείο.

Η εφαρμογή αυτή αποτελεί πρωτοβουλία της ομάδας Clio Muse, προέκυψε ύστερα από την συνεργασία της με το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Ίδρυμα Βούρου Ευταξία, όπου και εφαρμόζεται για πρώτη φορά.

Η Εφαρμογή

Η Clio Muse είναι μια εφαρμογή περιήγησης (Android & iOS) σε μουσεία και χώρους πολιτισμού. Μοιράζεται μοναδικές ιστορίες και πληροφορίες για επιλεγμένα εκθέματα. Στόχος της είναι να αποτελέσει μια πλατφόρμα διασύνδεσης των πολιτισμικών οργανισμών με τους επισκέπτες των εκθέσεών τους.

Η πρόσβαση για τον επισκέπτη είναι δωρεάν και μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή κατά την επίσκεψή του σε μια έκθεση, ως εργαλείο περιήγησης, αλλά και από οποιονδήποτε άλλο χώρο, είτε πριν την επίσκεψη, είτε μετά από αυτήν.

Οι επισκέπτες επιλέγουν για κάθε έκθεμα τις ιστορίες που θα διαβάσουν. Ψηφίζουν τα αγαπημένα τους εκθέματα και ιστορίες και τέλος μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για τους πολιτιστικούς οργανισμούς λειτουργεί ως εργαλείο αλληλεπίδρασης με τους επισκέπτες τους.

Διακρίσεις

Την Κυριακή 24/11/2013 η ομάδα Clio Muse κατέκτησε την 1η θέση στο National Creative Business Cup 2013 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. http://bit.ly/1lUysqJ

Την Τετάρτη 27/11/2013 διακριθήκαμε στην 4η θέση μεταξύ των 6 βραβευθέντων από τους 15 συνολικά finalists στον διαγωνισμό Ennovation 2013 του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. http://bit.ly/1dJLa4i.

Η Ομάδα

Η ομάδα αποτελείται από τον Ανδρέα Φατούρο, Συντηρητή Έργων Τέχνης & Αρχαιοτήτων, τον Γιάννη Νικολόπουλο, τελειόφοιτο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Τεχνολογίας Υπολογιστών και την Δάφνη Τσεβρένη, απόφοιτο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

18:00 Ομιλίες και Παρουσίαση

Σύντομη παρουσίαση του Μουσείου, της ομάδας και της εφαρμογής στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8. Την ομάδα θα προλογίσουν ο Πρόεδρος και η Διευθύντρια του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Ίδρυμα Βούρου Ευταξία, Αντώνιος Βογιατζής και Αγλαΐα Αρχοντίδου Αργύρη καθώς και ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Jan Versteeg. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση της εφαρμογής Clio Muse από τους Ανδρέα Φατούρο, Γιάννη Νικολόπουλο και Δάφνη Τσεβρένη.

19:00 Ξενάγηση

Μετά την παρουσίαση οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα δωρεάν περιήγησης στους χώρους του Μουσείου με την εφαρμογή από το κινητό τους (Android, iPhone) αλλά και από δανειζόμενες συσκευές του Μουσείου, Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, πλ. Κλαυθμώνος. Εθελοντές θα εξηγούν τυχόν απορίες στη χρήση της εφαρμογής στην έκθεση.

20:00 Συζήτηση με ποτό

Μετά την ξενάγηση θα ακολουθήσει συζήτηση με ποτό στο cafe του Μουσείου, Black Duck Garden Athens City Museum Bistrot.