Οι Daniil Nikulin και Maria Filipova κατάγονται από τη Ρωσία και έχουν σαρώσει τα πρωταθλήματα χορού παγκοσμίως, με περισσή χάρη, άρτια τεχνική και εκπληκτική μουσικότητα!

Χορεύουν Jazz, Lindy Hop, Charleston και Boogie Woogie, χορούς που ξεμύτισαν στην Αμερική την περίοδο του μεσοπολέμου και γνωρίζουν μεγάλη άνθηση ανά τον κόσμο στις μέρες μας! Καλεσμένοι των Jump & Jive, θα βρίσκονται στην Αθήνα στις 24 και 25 Φεβρουαρίου για να διδάξουν σεμινάρια στην χορευτική κοινότητα και να παρουσιάσουν κομμάτι της δουλειά τους στο μεγάλο event την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στη μουσική σκηνή Αρχιτεκτονική στο Γκάζι.

Μία βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη, συνοδευμένη από το μακροβιότερο ελληνικό σχήμα swing μουσικής και γνωστό στην παγκόσμια σκηνή, τους Speakeasies Swing Band! Το σχήμα αυτό, με συμμετοχές στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καθώς και σε φεστιβάλ στην Ευρώπη αλλά και την Ασία δίπλα σε μεγάλα ονόματα του χώρου όπως οι Parov Stelar, Ray Collins,Cherry Poppin Daddies κ.ά., υπόσχεται να κάνει τα πόδια σας να χορέψουν!

Τη βραδιά θα αναλάβει να επενδύσει μουσικά ο πολύ γνωστός στην παγκόσμια κοινότητα swing, DJ Ben White (USA). Ερχόμενος εξ Αμερικής, ο εκπληκτικός δάσκαλος, χορογράφος και χορευτής Ben White έχει σαρώσει τους διαγωνισμούς τα τελευταία χρόνια και ζει ζωή… νομά του swing, γυρίζοντας τον κόσμο κάθε εβδομάδα, παραδίνοντας μαθήματα και παίζοντας μουσικές στα πιο μεγάλα φεστιβάλ!

Το event αυτό έρχεται να σας ξεσηκώσει, πλαισιωμένο με χορευτικά show από το τιμώμενο χορευτικό ζευγάρι καθώς και από την ομάδα Jump & Jive – Athens Swing Team. H ομάδα αυτή ιδρύθηκε το 2013 από την χορογράφο Έλενα Ευαγγελία Σκλαβούνου με σκοπό την προώθηση των Jazz/Swing χορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Έλενα Ευαγγελία διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο, σπουδές και εμφανίσεις στο Λονδίνο αλλά και σε αμέτρητα φεστιβάλ και συνεργασίες με τους Πάνο Μεταξόπουλο, Pinapple Studios London, Rock that Swing Festival Munich, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κ.α.

Η ομάδα της έχει την έδρα της στο Κουκάκι της Αθήνας όπου παραδίδονται μαθήματα για όλες τις ηλικίες στους αυθεντικούς χορούς Jazz.

Τι λέτε λοιπόν; Χορεύουμε;

Υ.Γ Μη διστάσετε να ζητήσετε κάποιον για χορό, ακόμα και αν δεν ξέρετε τα βήματα. Κάποιο μέλος της ομάδας θα σας δείξει με χαρά πώς γίνεται!

Links:

https://speakeasies.gr/
https://www.daniilandmaria.com/
http://jumpnjive.gr