Το περιοδικό de(s)générations που εκδίδεται στη Γαλλία προσκαλεί διανοούμενους, ποιητές, καλλιτέχνες, φιλοσόφους να συνεισφέρουν στο να ανοιχτούν νέες προοπτικές, να τροφοδοτηθούν συλλογικές δράσεις και αναλύσεις για να μορφοποιηθούν ,εντέλει, επικράτειες του εφικτού σε μια εποχή που μας θέλει αποθαρρυμένους.

Στο Beton7 έρχεται να συζητήσει με τους Έλληνες ομολόγους και φίλους και για τις στρατηγικές πάλης και για τις ζωντανές δυνάμεις, ικανές να αντιμετωπίσουν τη βία των σύγχρονων καταστάσεων.

Το de(s)générations αποτελεί έναν ανοιχτό μέτωπο στα τελευταία τριάντα χρόνια συντηρητικού μουδιάσματος. Αυτό το μέτωπο δεν διεκδικεί μια νομιμότητα, είναι καθαυτό μια λογική. Ως περιοδικό συμβάλλουμε ώστε αυτός ο ορίζοντας να επιζήσει, με το να θέτουμε ερωτήσεις στο πολιτικό, στο ποιητικό, στο αισθητικό επίπεδο και στις νεοτερικές τους διαστάσεις. Προσφεύγουμε, επίσης, εκεί που υπάρχουν τριβές, αμφισημίες και χάσματα. Με την ελπίδα να αποσπάσουμε, πέρα από τον κυνισμό και το μηδενισμό της περιόδου- που μας θέλει θλιμμένους, τις δυνάμεις που θα επιτρέψουν την ουσιαστική δράση μας.

Το περιοδικό υπάρχει εδώ και 13 χρόνια και τώρα ετοιμάζεται το no 28.

Στη συζήτηση συμμετέχουν:

Philippe ROUX, Gaelle Vicherd

Συντονιστής: Δημοσθένης ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ