Από τις διαμαρτυρίες έως τον αγώνα για την κατάρριψη ενός συστήματος δικαιοσύνης με ρατσιστικό υπόβαθρο, ένα παγκόσμιο κίνημα απαιτεί κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα. Η οργή, η λύπη, η ελπίδα αποτυπώνονται στα street art έργα που κοσμούν γειτονιές, κεντρικούς, δρόμους και καταστήματα. Αυτά τα έργα είναι η αποτύπωση της ανάγκης για αλλαγή.

“I am not a threat” by students from PiM Arts High School

Μελετητές και φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο St. Thomas στο St. Paul, στη περιοχή Μινεσότα, δημιούργησαν τη βάση δεδομένων με όνομα «Urban Art Mapping George Floyd and Anti-Racist Street Art». Στόχος είναι αυτή η “πλατφόρμα” να συγκεντρώσει αντιρατσιστικά έργα street art, σε κάθε χώρα, σε κάθε γειτονιά αυτού του κόσμου. Το υλικό που θα συλλεχθεί, θα έχει και ιστορική σημασία πέρα από πολιτική και καλλιτεχνική,καθώς θα μπορεί και να μελετηθεί.

“George Floyd Crowned in Glory” by Grimmz River

Την εμφάνιση τους κάνουν τοιχογραφίες που έχουν δημιουργηθεί από ομάδες επαγγελματιών καλλιτεχνών αλλά και graffity πιο underground. Αυτή η συλλογή αποτελεί την απάντηση μέσω της τέχνης στον φυλετικό ρατσισμό αλλά και στην αδικία και ασυδοσία γενικότερα. Μπορείτε να δείτε παραπάνω υλικό αλλά και πληροφορίες στο επίσημο site της πρωτοβουλίας.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: “Many Colored Fists” by @helloartcrop and @seitujones

Με πληροφορίες από το Goethe-Institut.