Μια μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού ζωντανεύει μέσα από ένα μονόλογο ψυχής και πάθους.

Μια μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού ζωντανεύει μέσα από ένα μονόλογο ψυχής και πάθους.


Πατώντας πάνω στο βιβλίο της εγγονής της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία», το Θέατρο Studio Ιλίσια Βολανάκη έχει την τιμή να ανεβάσει μία ξεχωριστή παράσταση για τη μεγάλη μας στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.


Η παράσταση αποτελεί ένα ταξίδι μνήμης, ένα ελάχιστο φόρο τιμής στην Ελληνίδα στιχουργό, για να τη θυμηθούν όσοι έζησαν εκείνη τη μεγάλη και λαμπερή εποχή και να τη μάθουν παραστατικά όσοι ακούν τα μεγάλα λαϊκά κομμάτια, που κάποτε έγραψε, σήμερα.


Το βιβλίο της Ρέας Μανέλη με τη δύναμη και την αμεσότητα της προσωπικής μαρτυρίας προσέφερε το υλικό της θεατρικής αφήγησης. Μιας αφήγησης αποσπασματικής και ακροβατικής, ανάλογης της προσωπικότητας που βιογραφείται.


Την Ευτυχία υποδύεται η Νένα Μεντή σ’ ένα μονόλογο, συνομιλώντας με τα επτά πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή και το έργο της: τη Μαρίκα Κοτοπούλη, το Γιώργο τον άντρα της, τη Μαίρη, την κόρη της, τον Τσιτσάνη, το Χιώτη, τη Ρέα, την εγγονή της και τη Μαριόγκα, τη μητέρα της.


Μέσα από την πολυτάραχη ζωή της Παπαγιαννοπούλου ξεδιπλώνεται όλη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας, αλλά και η σύγχρονη ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού.


Info
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, με την Νένα Μεντή
Από 15 Οκτωβρίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Θέατρο Studio Ιλίσια Βολανάκη, Παπαδιαμαντοπούλου 4
Τηλ. 210 7250657, 210 7252952
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά κοστούμια: Αρσένη
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης