Πρόκειται για τη «Νύχτα των Βρυκολάκων», μία ταινία που συνδυάζει στοιχεία μαύρης κωμωδίας και αυθεντικού τρόμου και εξιστορεί τις προσπάθειες ενός ηλικιωμένου κυνηγού βρυκολάκων και του αδέξιου βοηθού του να εξαρθρώσουν μια απέθαντη οικογένεια από βαμπίρ. Η ταινία θα προβληθεί σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια για τον εορτασμό 50 ετών από την πρώτη της κυκλοφορία στις αίθουσες! Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερώματος «British Gothic» και με την υποστήριξη του British Council.

Η πιο αδίκως παρεξηγημένη δημιουργία στην καριέρα του σπουδαίου Πολωνού σκηνοθέτη παραμένει ταυτόχρονα και μία από τις καλύτερές του: ένα μικρό αριστούργημα μαύρης κωμωδίας και αυθεντικού τρόμου το οποίο εξιστορεί τις προσπάθειες ενός ηλικιωμένου κυνηγού βρυκολάκων και του αδέξιου βοηθού του (τον υποδύεται απολαυστικά ο ίδιος ο Πολάνσκι) να εξαρθρώσουν μία απέθαντη οικογένεια από βαμπίρ στα χιονισμένα Καρπάθια.

Αντλώντας από τη βρετανική γοτθική παράδοση και από τις εντυπωσιακά μπαρόκ παραγωγές του θρυλικού στούντιο της Hammer (υπεύθυνου, μεταξύ πολλών άλλων, για τον «Δράκουλα»), ο Πολάνσκι σκαρφίζεται μία σαρδόνια ταινία η οποία σέβεται απολύτως τους κανόνες του είδους, την ίδια στιγμή που πανέξυπνα τους υπονομεύει.

Όλα τα παραπάνω μετατρέπουν τη «Νύχτα των Βρυκολάκων» όχι απλά σε ένα εξόχως ψυχαγωγικό δημιούργημα, αλλά σε μία προέκταση του πολανσκικού κινηματογραφικού σύμπαντος και της σταθερά πεσιμιστικής κοσμοθεωρίας του σκηνοθέτη. Η ταινία θα προβληθεί σε πλήρη αποκατεστημένη κόπια για τον εορτασμό 50 ετών από την πρώτη της κυκλοφορία στις αίθουσες.

Βασικοί συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ρόμαν Πολάνσκι

Πρωταγωνιστούν: Τζακ Μακ Γκόουραν, Σάρον Τέιτ, Ρομάν Πολάνσκι, Άλφι Μπας

Διάρκεια: 98′

Οι προβολές του 7th Athens Open Air Film Festival πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).


Διαβάστε επίσης: 

Το 7ο Athens Open Air Film Festival είναι εδώ για ακόμα ένα καλοκαίρι!