Το μουσικό δίδυμο Noblesse Oblige έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στο Yoga Bala…

Οι Noblesse Oblige σχηματίστηκαν στο Λονδίνο στις αρχές του 2004 από το Γερμανό συνθέτη/παραγωγό Sebastian Lee Philipp και τη Γαλλίδα  performance artist/τραγουδίστρια Valerie Renay.

Το ντεμπούτο τους Privilege Entails Responsibility κυκλοφόρησε στη Βρετανία το 2006. Το εξαιρετικά πρωτότυπο και εκλεκτικό του μείγμα από disco punk, Γαλλικό τραγούδι του ’60 και ωμή ακουστική folk κατέκτησε το μοντέρνο κοινό του Λονδίνου και τα πιο ηλεκτρονικά single τους Bitch και Daddy έγιναν γρήγορα ανάρπαστα μαργαριτάρια στο κύκλωμα των ανεξάρτητων club ανά την Ευρώπη.
 Έχοντας μετακομίσει στο Βερολίνο το 2006, οι Noblesse Oblige ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στο δεύτερο τους άλμπουμ In Exile, το οποίο κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2008 στην RepoRecords. Ηχογραφημένο στο προσωπικό στούντιο του συγκροτήματος στο Neukölln, αποτελεί ένα ταξίδι μέσα από τα ποικίλα μουσικά τους γούστα (soundtrack ταινιών τρόμου, πρωτόγονες μελωδίες από Αφρικάνικες φυλές και σύγχρονη ποπ μουσική). Ο έρωτας τους με τη world music κορυφώνεται στο In Exile: λατινογενή κρουστά και bongos, έγχορδα και πνευστά που θυμίζουν Morricone, και samples από τη μουσική των Masai συνδυάζονται ευφυέστατα με αναλογικά συνθεσάιζερ και κλασική κιθάρα και πιάνο, δημιουργώντας ένα απολαυστικότατο rollercoaster στην ιστορία της μουσικής.

Έχοντας πραγματοποίησει περιοδείες με διαφορετικούς καλλιτέχνες του κύρους των Dresden Dolls, Vive La Fete και Patti Smith μεταξύ άλλων, οι Noblesse Oblige απέκτησαν μία περιβόητη φήμη για τα άγρια και θεαματικά συναυλιακά τους θεάματα. Παίζοντας εναλλάξ κιθάρα, πιάνο, πλήκτρα, τύμπανα και μελόντικα παντρεύουν ακραία ηλεκτρονικά στοιχεία με έναν ωμό ζωντανό ήχο που απαθανατίζει την αισθησιακή performance του ζευγαριού. Από ψαγμένα nightclub στο Παρίσι, σαδομαζοχιστικά καταγώγια στη Ρώμη, γκαλερί τέχνης στο Ανατολικό Λονδίνο μέχρι γιγαντιαίες αποθήκες στο Βερολίνο, οι Noblesse Oblige έχουν γυρίσει σχεδόν όλη την Ευρώπη αλλά και τη Λατινική Αμερική, αποκτώντας ένα πιστό και συνεχώς αυξανόμενο κοινό. 

Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει ολονύχτιο πάρτυ με την παρουσία του συγκροτήματος στα decks όπου προμηνύεται ένα ανελέητο κράμα γαλλικής ποπ, electro, garage, rock’n’roll, post-punk, disco και όχι μόνο..