Με τίτλο «Πικάσο. Φιγούρες», η τεράστια εκθέση θα περιλαμβάνει πάνω από 75 πίνακες ζωγραφικής, έργα σε χαρτί και γλυπτά που έκανε ο καλλιτέχνης καθ’ όλη τη καριέρα του. Τα έργα που θα προβληθούν στην έκθεση προέρχονται από την εξαιρετική συλλογή του Εθνικού Μουσείου Picasso-Paris.

«Οι θεατές θα δουν πώς, ενώ ο Πικάσο αποδομεί συνεχώς και στη συνέχεια ξαναχτίζει το ανθρώπινο σώμα, αναδιατυπώνει επίσης την ιστορία της μορφοποίησης σαν συνδυασμό της δικής του ψυχολογικής άποψης για την ανθρωπότητα και τις παρατηρήσεις σχετικά με τη διαταραχή της ζωής του 20ού αιώνα», δήλωσε ο επικεφαλής επιμελητής του Μουσείου Τέχνης Frist, Μάρκ Σκάλα.

Pablo Picasso (1881–1973). Portrait of Dora Maar, Paris, November 23, 1937. Oil on canvas, 21 34 x 18 14 in. Musée national Picasso-Paris, Pablo Picasso Acceptance in Lieu, 1979. MP166. © 2020 Estate of Pablo Picasso Artists Rights Society (ARS), New York. Photo © RMN-Grand Palais (Musée national Picasso-Paris) Mathieu Rabeau

Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν κομμάτια που απεικονίζουν γεωμετρικές αφαιρέσεις του ανθρώπινου σώματος σε συναισθηματικά φορτισμένα πορτρέτα της οικογένειας, των φίλων και των εραστών του Πικάσο. Στην έκθεση περιλαμβάνεται επίσης ένα έργο από τις αρχές του 20ού αιώνα που παρουσιάζει ξεκάθαρα παραδείγματα διάσημων κυβιστικών έργων του Πικάσο. «Συνεχίζοντας την έκθεση, οι επισκέπτες θα συναντήσουν πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και έργα σε χαρτί που αντικατοπτρίζουν τα πειράματα του Πικάσο με μια ποικιλία στυλ, όπως ο σουρεαλισμός, ο νεοκλασικισμός και ο εξπρεσιονισμός».

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Μουσείου Τέχνης Frist για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την έκθεση.  Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαΐου 2021.

***

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Pablo Picasso (1881–1973). The Supplicant, December 18, 1937. Gouache on wood, 9 1/2 x 7 1/4 in. Musée national Picasso-Paris, Pablo Picasso Acceptance in Lieu, 1979. MP168. © 2020 Estate of Pablo Picasso / Artists Rights Society (ARS), New York. Photo © RMN-Grand Palais (Musée national Picasso-Paris) / Mathieu Rabeau