Τελικός σταθμός τις περιοδείας των δύο μεγάλων μουσικών του rock’n’roll, που έχουν προσφέρει τόσα όσα ελάχιστοι άλλοι, τα τελευταία είκοσι χρόνια στη σύγχρονη μουσική σκηνή ,η Αθήνα και το Gagarin 205 Live Music Space την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου.

Ηγέτες δύο εκ των κορυφαίων Αμερικανικών συγκροτημάτων των late 80’s και των 90’s – Afghan Whigs και Screaming Trees, αντίστοιχα – συνέχισαν να έχουν εντονότατη δισκογραφική παρουσία ακόμα και μετά από τη διάλυσή τους, πότε σαν solo και πότε μέσα από τη συνεργασία τους με άλλα σχήματα και καλλιτέχνες – Twilight Singers και Lo Fidelity All Stars ο Dulli / Twilight Singers, Queens Of The Stone Age, Soulsavers και Isobel Campbell ο Lanegan – αποδεικνύοντας, σε κάθε βήμα τους, πως παραμένουν δύο εξαιρετικοί συνθέτες οι οποίοι, ταυτόχρονα, διαθέτουν και δύο από τις εκπληκτικότερες φωνές στη σύγχρονη μουσική σκηνή. 

Την χρονιά που πέρασε, οι δυο τους κυκλοφόρησαν ένα από τα καλύτερα albums του 2008, το Suternalia, κάτω από το όνομα The Gutter Twins. Πρόκειται για μια σειρά από τραγούδια που κινούνται από τη folk και τα blues μέχρι το space και το hard rock, διατηρώντας πάντα τη σκοτεινή ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τις προσωπικές δουλειές τους.

Η συγκεκριμένη περιοδεία, η οποία θα τους φέρει ξανά από τα μέρη μας, έχει τον γενικό τίτλο An Evening With Greg Dulli & Mark Lanegan και αυτό διότι δεν περιορίζεται στην πρόσφατη δουλειά τους, ως Gutter Twins, αλλά απλώνεται σε ολόκληρη την καριέρα τους, καθώς και σε καινούργια κομμάτια, σε ένα Stripped Down To The Gutter set διάρκειας τριών περίπου ωρών.

Πραγματικά, θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τον Greg Dulli και τον Mark Lanegan να παίζουν τα τραγούδια τους με αυτόν τον τρόπο, αφού το σχήμα με το οποίο θα τα παρουσιάσουν αποτελείται, εκτός των ίδιων, από τον κιθαρίστα Dave Rosser, τον Φώτη Σιώτα (Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες) στο βιολί και την Σοφία Ευκλείδου (Αγγελάκας / Βελιώτης – Οι Ανάσες Των Λύκων) στο τσέλο.

Η περιοδεία περιλαμβάνει συνολικά 16 ημερομηνίες. Θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου από τη Γλασκώβη, στη Σκωτία, και θα κλείσει στην Αθήνα και το Gagarin 205 Live Music Space, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου.