Το Half Note Jazz Club στο πλαίσιο του κύκλου «Μουσική Άνοιξη στο Half Note» παρουσιάζει το project Bluezuki …

την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012.

H Εva Kesselring για το project Βluezuki


«”Bluezuki” είναι ένα project που βρίσκεται στην αρχική φάση προβών και αναμένεται να ξεκινήσει τις εμφανίσεις του την Άνοιξη 2012. Το όνομα αυτό μας ήρθε σαν λογοπαίγνιο που παντρεύει το “blues” και το “μπουζούκι”. Είμαι ενθουσιασμένη απ την νέα αυτή συνεργασία, προτίστως λόγω του μουσικού ταλέντου που φέρουν  οι Tάσος Γιαννούσης (μπουζούκι ή/και τζουράς), Aντώνης Τζίκας (ηλεκτρικό κοντραμπάσο), Παναγιώτης Αυγερινός (κιθάρες) και Παύλος Λογαράς (τύμπανα) –κάθε μας συνάντηση με γεμίζει χαρά!  Έπειτα, επειδή πρόκειται για μια συνεργασία η οποία γεννήθηκε απ την φιλία που μας δέ(ρ)νει και απ την κοινό μας έρωτα για την μουσική. Αυτό καθρεφτίζεται και στο ρεπερτόριο μας, αφού παίζουμε ό, τι μας αρέσει και μας συγκινεί.

Μέχρι στιγμής πάμε από Σουγιούλ, Γιαννίδη και Χιώτη μέχρι Bob Dylan, Gordon Lightfoot & Jimi Hendrix και από παραδοσιακά Πορτογαλικά fados μέχρι σύγχρονους Γάλλους τραγουδοποιούς σαν τον Benjamin Biolay. Εξυπακούεται πως καθώς προερχόμαστε από φαινομενικά διαφορετικούς μουσικούς χώρους, οι ερμηνείες μας αποκτούν ένα αρκετά ασυνήθιστο ύφος και γίνονται… bluezuki. Ο Τάσος και ο Αντώνης είναι καθιερωμένοι συνεχιστές της ρεμπέτικης και λαϊκής παράδοσης.

Είναι όμως και λάτρεις της Jazz. Συχνά, ακούω στο παίξιμο του Τάσου μια Ελληνική εκδοχή του  Django. Ο Αντώνης έχει το πιο μαγευτικό groove που έχω ποτέ ακούσει (ζωντανά) σε μπασίστα. Ο Παναγιώτης, είναι η γέφυρά μας μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ένας αληθινός Rock & Folk aficionado. Όσο για τον Παύλο, είναι ένας εξαιρετικά ευέλικτος μουσικός, η ρυθμική ραχοκοκαλιά μας. Με τον Παύλο μας ενώνει επίσης ο έρωτας για την Jazz. Όσο περισσότερο καιρό παίζουμε μουσική μαζί, τόσο και επιβεβαιώνεται η πεποίθησή μας πως «η Μουσική είναι μία». Δεν βλέπω την ώρα να μοιραστώ την μουσική αυτή μαζί σας!»

Eva Kesselring: φωνή
Τάσος Γιαννούσης: μπουζούκι, τζουρά
Αντώνης Τζίκας: ηλεκτρικό κοντραμπάσο
Παναγιώτης Αυγερινός: κιθάρες
Παύλος Λογαράς: τύμπανα