Το 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Ιουνίου ένα αφιέρωμα στον Ηλία Κατσούλη, σ’ έναν από τους σημαντικότερους στιχουργούς

του νέου ελληνικού τραγουδιού που μας άφησε νωρίς. Μια βραδιά για τον Ηλία είναι ο τίτλος της συναυλίας – αφιέρωμα στην οποία συμμετέχουν πολλοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες και συνεργάτες του: Λένα Αλκαίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Κανά, Καίτη Κουλιά, Μανόλης Λιδάκης, Νότης Μαυρουδής, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιώτα Νέγκα, Δέσποινα Ολυμπίου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Βασίλης Σκουλάς, Γιώργος Τζώρτζης, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Kurti Dasho και οι Χάρις Αλεξίου και Γιώργος Νταλάρας.

Αύγουστος ήταν που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Ηλίας Κατσούλης, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο υλικό από στίχους που έγιναν τραγούδια αγαπημένα, και την ευωδιά της σεμνής και τόσο τρυφερής προσωπικότητας που διέθετε.

Λένε πως συνεχίζουμε να υπάρχουμε μέσα στις μνήμες αυτών που μας αγάπησαν, κι αν είναι έτσι αυτό το αφιέρωμα σ’ εκείνον είναι μόνο ένα ελάχιστο δείγμα που ελπίζουμε να τον κάνει να χαμογελά εκεί που βρίσκεται τώρα.

Χειμαρρώδης στα λόγια του, αλλά όχι βιαστικός όπως ένας άνθρωπος της πόλης, πολυπράγμων αλλά όχι αγχωμένος, είχε καταφέρει να επιβάλλει τους δικούς του ρυθμούς και να αφιερώνει χρόνο στις αγαπημένες του ραδιοφωνικές εκπομπές, στα αγαπημένα του βιβλία, στην αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα, τον ποιοτικό κυρίως χρόνο που τους αρμόζει.

Γι\’ αυτό και από τους στίχους του αναβλύζουν ταξίδια, εξοχές, έρωτες και αναμνήσεις νοτισμένα όλα από τη δροσιά της αληθινής ζωής. Με τα φτερά του έρωτα, Εισιτήριο στη τσέπη σου, Πόνος άπονος, Καράβια χιώτικα, Χαλκίδα, Στο παραλίγο της αντοχής, Του Παραδείσου λεμονιά, Τα Σμυρναίικα τραγούδια, Κράτα για το τέλος, είναι μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι τραγουδιών του που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες και έχουν τραγουδηθεί από όλους μας.

Ομιλητές: Κώστας Καλημέρης, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Νότης Μαυρουδής, Μουσικοσυνθέτης

Ενορχήστρωση & Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Πρόσβαση με συγκοινωνία:
Λεωφορεία 732-054-203-204
Τρόλεϊ Νο 11 (Κολιάτσου – Τέρμα Ν. Ελβετίας)