Γνωστοί για το εκκεντρικό παίξιμό τους, οι εμφανίσεις των Savage Republic χαρακτηρίζονται από ρεαλιστικές έως εκρηκτικές, που μας υπνωτίζουν και μας ταξιδεύουν σε ψυχεδελικά ηχοτόπια. Μιλάμε για έναν ηλεκτρισμένο διαλογισμό που κατακλύζει μυαλό και σώμα.

Η μουσική τους είναι ένα ατελείωτο road movie στα άδυτα της γης και μια μίξη tribal ιεροτελεστίας με μουσικές του κόσμου και punk, psychedelic, industrial, progressive καταβολές.

Την δεκαετία του ’80 ήταν το underground φαινόμενο, δίνοντας εντυπωσιακά και ανορθόδοξα show σε Αμερική και Ευρώπη και παίζοντας με μεγάλα ονόματα όπως Einsturzende Neubaten, Minutemen, Sonic Youth and Live Skull, Bad Religion, Angry Samoans, Final Conflict.

Ξεκινώντας το 1982 με το “Tragic Figures”, φθάνοντας ως το 1998 με το άλμπουμ “Customs”, το οποίο ηχογραφήθηκε κατά την περιοδεία τους στην Ελλάδα, όντας επηρεασμένοι από τις συνθέσεις του Μίκη Θοδωράκη, που συνέδεσαν μοναδικά με ψυχεδελικές, punk και folk – pop επιρροές.

Το καινοτόμο γραφικό τους σχέδιο από τον Bruce Licher, υποστήριξε το ήθος της μπάντας και την υποβλητική μουσική τους, που αιωρείται εκτός χρόνου και τόπου και συνδυάζει ποικίλα μουσικά στυλ από τις δύο ανατολικές και δυτικές παραδόσεις, υλοποιώντας το δικό τους μοναδικό όραμα.

Ο εκλεκτικός ήχος τους είναι εμπνευσμένος από καλλιτέχνες όπως οι Brian Eno, Wire, The Buzzcocks, The Fall, Joy Division, Can και Glenn Branca. Οι Savage Republicέχουν παίξει και συνεργαστεί με θρυλικούς καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένων των Buzzcocks, Graham Lewis (του Wire), Kommunity FK, Christian Death, Einstürzende Neubauten, Flipper, David Yow, Camper Van Beethoven, Psi- Com (Perry Farrell), Sonic Youth, μέλη των Big Black, The Minutemen, Fugazi, 100 Flowers, και Red Temple Spirits.

Ακούγονται τελείως διαφορετικοί από άλμπουμ σε άλμπουμ καθώς και από κομμάτι σε κομμάτι του ίδιου άλμπουμ.

Το 2022, οι Savage Republic κυκλοφόρησαν το “Meteora”, το πρώτο τους πλήρες άλμπουμ έπειτα από επτά χρόνια και μία από τις καλύτερες δουλειές τους μέχρι σήμερα.

Αυτο – ηχογραφημένο σε μια μυστική σπηλαιώδη τοποθεσία, με ένα ανορθόδοξο μείγμα από φυλές και υφές, με πολιτικούς ύμνους και ορχηστρικά σερφ που θυμίζουν Morricone, εκρήγνυνται με ηχητική μανία και μεταφέρει τον ακροατή σε μακρινές χώρες και σε στροφές τόσο απαίσιες όσο και όμορφες.

Το “Meteora” είναι μια ισχυρή σύγχρονη πρόταση για το πολύ καλά καθορισμένο post-punk ήθος του συγκροτήματος. Τα τελευταία 13+ χρόνια, η μακροβιότερη αυτή σύνθεση των Thom Fuhrmann, Ethan Port, Alan Ο Waddington και ο Kerry Dowling, έχει εμφυσήσει όλη τη δύναμη των θρυλικών ζωντανών εμφανίσεων τους σε ένα κινηματογραφικό ηχητικό ονειρικό τοπίο.

Ο Ethan Port σχολιάζει: “Με τo Meteora, μου φαίνεται ότι αυτή η σύνθεση έχει παίξει μαζί για τόσο πολύ καιρόπου επικοινωνούμε πραγματικά αποτελεσματικά και διαισθητικά. Η μπάντα έχεισταθεροποιηθεί σε κάτι πιο ζωτικό, φρέσκο και επίκαιρο – τόσο στο στούντιοόσο και στις ζωντανές μας εμφανίσεις. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος να δω τιάλλο θα επινοήσουμε στους επόμενους δίσκους.”

Ένα από τα πολλά στιγμιότυπα των «Μετεώρων», είναι το εμπνευσμένο από την πανδημία κομμάτι «Unprecedented» που έγραψε ο Ο Graham Lewis της Wire. Χαρακτηριστικά είναι τα κομμάτια “Nothing At All” και “God & Guns» τα οποία στοχεύουν ξεκάθαρα στα πρόσφατα πολιτικά γεγονότα των ΗΠΑ.

Στα Arabic-surf κομμάτια «Stingray», «Bizerte Rolls»,«Boca del Vaca» και «Newport ‘86» απηχούν κινηματογραφικά θέματα από νέες οπτικές γωνίες, οι οποίες είχαν εξερευνηθεί στη δεκαετία του 1980, με τα άλμπουμ “Ceremonial” και “Jamahiriya”.

Το άλμπουμ τελειώνει με το “Ghost Light”, ζοφερό και σπηλαιώδες, που σε στοιχειώνει μεταφέροντας σε, σε ένα αφηρημένο ηχητικό τοπίο.

Το “Meteora” ακολουθεί το 10″ single, “1938/Siam που ηχογραφήθηκε από τον Steve Albini στο Electrical Audio στο Σικάγο κατά τη διάρκεια της περιοδείας “Savage Republic 2019 Midwest Trek’’. Αυτά τα δύο κομμάτια υπάρχουν συχνά στο live σετ του συγκροτήματος, όπου αποτυπώνει ακόμα περισσότερο την ακατέργαστη δύναμη των ζωντανών εμφανίσεων τους.

Το 2022 και 2023 βρίσκει τους Savage Republic να περιοδεύουν στην Καλιφόρνια και την Ευρώπη έχοντας στις αποσκευές τους το νέο άλμπουμ, καθώς και τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους!

Οι COYOTE’S ARROW ανοίγουν τη συναυλία των θρυλικών Savage Republic!

Με μέλη θρυλικών συγκροτημάτων της εγχώριας σκηνής, όπως των Deus Ex Machina και Νonmandol, οι COYOTE’S ARROW, λατρεύουν να ακροβατούν με μοναδικό τρόπο ανάμεσα στο σκληρό ήχο της πόλης και τον ανοιχτό αντίλαλο της ερήμου, έχοντας τη μία τους πλευρά στραμμένη στην ανάγκη για κοινωνική αφύπνιση και την άλλη, στην αίσθηση της ελευθερίας και αρμονίας που προσφέρει η συνταύτιση με τα στοιχεία της φύσης, δίνοντας έτσι το στίγμα τους με εκρηκτικές εμφανίσεις σε συναυλίες αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Eπιδίδονται σε Voodoo, groovy, punk-rock ρυθμούς, που σε ταξιδεύουν αυτόματα σε έρημους τόπους, ενώ συγχρόνως μια πιο γήινη πλευρά τους καθρεφτίζει τη μελαγχολία των αστικών κέντρων. Οι Coyote’s Arrow δίκαια θεωρούνται μια τελείως διαφορετική μουσική πρόταση!

Ως τώρα έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ. Το Desert (E.P.) 2015 και το ΑHO (L.P.) 2018, ενώ μέσα στο 2023 θα ηχογραφήσουν τον 3ο τους δίσκο.