Το ARC FOR DANCE FESTIVAL παρουσιάζει κάθε χρόνο μέσα από μια ξεχωριστή θεματική προσέγγιση, έργα των πιο υποσχόμενων νέων χορογράφων αλλά και έμπειρων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με διεθνή παρουσία.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ, από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία DAN.C.CE Unitiva υποστηρίζεται από το κέντρο χορού Dance Cultural Centre  και το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο σύγχρονου χορού Aerowaves*.

Tίτλος της 9ης διοργάνωσης … ‘Transition’ !

transition n  (changing of states): μετάβαση ουσ θηλ

Το ARC FOR DANCE FESTIVAL μεταβάλλεται, εξελίσσεται, αναπτύσσεται. Η 9η διοργάνωση είναι η μετάβαση, το τελευταίο μικρό σκαλοπάτι πριν το μεγάλο βήμα! Ένα βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για τη γιορτή των δέκα χρόνων του Φεστιβάλ στην 10η διοργάνωση του το 2018.

5 παραστάσεις χορού

Στην ίδια συνθήκη μετάβασης βρίσκονται οι Έλληνες χορογράφοι Μάρθα Πασακοπούλου και Άρης Παπαδόπουλος οι οποίοι από ανεξάρτητοι καλλιτέχνες, συν-δημιουργούν για πρώτη φορά με το έργο τους ‘touching.just’ που ανοίγει το Φεστιβάλ το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Το ‘touching.just’ είναι μια προσπάθεια, μια απόπειρα συνάντησης με τον “άλλον”, μια κοινή απόφαση για το “μαζί”.

Ακολουθεί το έργο ‘Staying alive’ της Κροάτισας χορογράφου Jasna L. Vinovrski , το οποίο αντικατοπτρίζει τη σταδιακή μετάβαση κατά τη διαδικασία της μετανάστευσης. Το λεπτό χιούμορ και οι πολλαπλοί παραλογισμοί οικοδομούνται καθώς η καλλιτέχνης μπαίνει σταδιακά σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τη δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, παρουσιάζεται το έργο ‘Bolero’ του ισπανού χορογράφου Jesús Rubio Gamo.  Ένα έργο για την αγάπη που εξερευνά τη μετάβαση από την ευχαρίστηση στην εξάντληση. ‘Οταν η επανάληψη συνεχίζεται αδιάκοπη, μέχρι και τα καλύτερα πράγματα καταλήγουν να σπάνε…

Ακολουθεί το έργο ‘Dalga’ της Ελληνίδας χορογράφου Eύη Σούλη. Μια απόπειρα σωματικής έρευνας πάνω στο λαϊκό ιδίωμα, ένα έργο που ψάχνει να βρει το βηματισμό του ανάμεσα στη συλλογική μνήμη, το θάνατο και τον έρωτα. Μια μετάβαση από το σιγοτραγούδισμα  σε ένα ουρλιαχτό επίδειξης.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με το έργο Everything is ok’ του Ιταλού χορογράφου Marco D’Agostin. Το έργο εξετάζει τις κινητικές μεταβάσεις οι οποίες δημιουργούν μια αδιάκοπη αλυσίδα κίνησης που δοκιμάζει τόσο τον χορευτή όσο και το κοινό. Πότε το βλέμμα μας θα κουραστεί και θα παραδοθεί; Για αυτό το πλήθος κουρασμένων ματιών: τι έχει απομείνει για να δει;

Ολοκληρώνοντας, στις 21 και 22 Οκτωβρίου, το Θέατρο ‘Ροές’ θα μεταμορφωθεί σε ένα χώρο συνεχόμενης και αδιάκοπης κίνησης μέσω έργων που φιλοδοξούν να μεταφέρουν το πνεύμα της εποχής που βιώνουμε: Αλλαγή, Μετάβαση, Συνεργασία.

• Το 9ο Arc for Dance Festival πραγματοποιείται και με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.


Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και πληροφορίες σχετικά με την κράτηση εισιτηρίων και την προσβασιμότητα στο Θέατρο ‘Ροές’, στο: www.arcfordancefestival.gr