Από τις εκδόσεις Αντίποδες κυκλοφορεί το βιβλίο του Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου Μεταπολεμικά νεανικά περιοδικά.

Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει μια αθέατη όψη της μεταπολεμικής Ελλάδας, τον κόσμο των παιδικών και νεανικών περιοδικών, που διαμόρφωσαν μια ολόκληρη γενιά αναγνωστών και ανθρώπων των γραμμάτων. Τα περιοδικά αυτά όχι μόνο τροφοδότησαν τις λογοτεχνικές αναζητήσεις των παιδιών που μεγάλωναν στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια, αλλά κυρίως, μέσα από τις σελίδες συνεργασίας των αναγνωστών, διαμόρφωσαν ένα πεδίο επικοινωνίας, άμιλλας και συμμετοχής, μια πνευματική κοινότητα που υπήρξε καθοριστική για την ατμόσφαιρα της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Ο Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος, περιοδικομανής και γραφομανής, μας μεταφέρει με ύφος παιγνιώδες τον ενθουσιασμό και την αγάπη που γεννούσαν στον ίδιο και σε πολλά παιδιά της εποχής τα νεανικά περιοδικά.

«Ο Ν. Δ. Τ. εκτός από τα πολύ αυστηρά φιλολογικά κείμενά του, έχει πλήθος άλλα, φιλολογικά επίσης, που είναι εξαρχής σκηνοθετημένα και γραμμένα ως λογοτεχνία. Δεν λέω απλώς ότι διαβάζονται ως λογοτεχνία, επειδή είναι καλογραμμένα, αλλά ότι είναι στημένα με λογοτεχνικό τρόπο. Τα κείμενα του ανά χείρας τομιδίου είναι βιβλιογραφικά μελετήματα, ταυτόχρονα όμως και κυρίως είναι ολοζώντανα προσωπικά κείμενα. Ε, λοιπόν το να γράφεις βιβλιογραφικές μελέτες που να διαβάζονται σαν διηγήματα, ου παντός. Είναι και αυτό μία από τις όψεις του πλούσιου και ποικίλου ταλέντου του Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου.»
(από τον Πρόλογο του Σταύρου Ζουμπουλάκη)