Η συναυλία των Metamorhosis και του Δημήτρη Νικολούδη που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012, θα διεξαχθεί τελικά

… την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21.00.

Οι Metamorphosis και ο Δημήτρης Νικολούδης, θα κάνουν μια ζωντανή εμφάνιση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Οι Metamorphosis προέκυψαν μετά από την πρόταση του Φεστιβάλ για τη δημιουργία ενός σχήματος που να έχει ως ρόλο να δείξει όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικά το ύφος και το στίγμα του. Οι Metamorphosis παίζουν μουσική απ’ όλο τον κόσμο, με τον τρόπο που αυτός επηρέασε διάφορους συνθέτες και μουσικά σχήματα, αλλά και πρωτότυπες εκτελέσεις. Έχοντας ως αφετηρία την παράδοση, μεταμορφώνουν τις μουσικές του κόσμου σε νέα μουσικά είδη με επιρροές από jazz, blues και funk. Ενώνουν με μαεστρία ρυθμούς και μελωδίες σε μια δημιουργική συνομιλία με σύγχρονες απόψεις. Μαζί τους ο Δημήτρης Νικολούδης με διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο ανατροπές.

Οι Metamorphosis είναι:Μιχάλης Πιπέρκος (πνευστά και ενορχηστρώσεις), Σάκης Λάιος (πλήκτρα, τάμπλα, μπανσούρι), Δημήτρης Γουμπερίτσης (μπάσο), Στάθης Χαραλαμπίδης (κιθάρα) και Αλεξία Χρυσομάλλη (φωνή).

Δημήτρης ΝικολούδηςΟ Δημήτρης Νικολούδης γεννήθηκε στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.Το 1994 κυκλοφορεί η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Το Αιώνιο Παράπονο» σε μουσική και στίχους του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου. Το 1998 κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Με τέχνη και με Πάθος» με τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου και του Σταύρου Κουγιουμτζή.  Η τρίτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “…Όταν ξεκίνησε το όνειρο”, με 2 ανέκδοτα τραγούδια των Π. Παρασχόπουλου σε ποίηση Βασίλη Ρώτα και Σ. Κασσάρα σε ποίηση Γ. Σκαρίμπα, ένα τραγούδι του Ντίνου Χριστιανόπουλου και ένα σμυρνέϊκο κυκλοφόρησε το 2005.Το 2008 κυκλοφόρησε η τέταρτη δισκογραφική του δουλειά, με τον τίτλο “Ηλιόσπορος”, που περιλαμβάνει διασκευές πέντε παραδοσιακών κομματιών: Τρεχαντηράκι, Στις πικροδάφνης τον ανθό, Άννα μου Αννούλα, Τούτο το μήνα, Ο λε λε λε.