Η performance Metamorfosis, που έρχεται από 31 Οκτωβρίου 2014 στο studio Όρα, είναι βασισμένη στο σπουδαιότερο έργο του Ρωμαίου ποιητή Πόπλιου Οβίδιου «Mεταμορφώσεις», γραμμένο προς το τέλος του 1ου αιώνα π.Χ. Το επικό αυτό ποίημα, αποτελεί μια τεράστια πινακοθήκη μυθικών παραδόσεων, ενώ το ίδιο του το θέμα – οι μεταμορφώσεις των ανθρώπινων όντων – στάθηκε πηγή έμπνευσης για όλες τις τέχνες.

Η συγκεκριμένη παράσταση ερευνά τη λειτουργία του μύθου στη σύγχρονη εποχή και τον τρόπο με τον οποίο το αρχετυπικό συνδέεται με τη συλλογική μνήμη και την κοινότητα, καθώς επίσης και τη βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου να ορίσει την ύπαρξή του και να κατανοήσει τον κόσμο γύρω του.

Τοπίο συνάντησης

Ο μύθος.

Ο μύθος ως πορεία επιστροφής στο βαθύτερο μυστήριο του εαυτού.

Το σώμα.

Το σώμα που φέρει το Πάθος ελπίζοντας να ξαναγεννηθεί.

Ο ήχος.

Ο ήχος που δημιουργεί το Σύμπαν για την τέλεση του τραγικού.

Μια συνεργία ηλεκτρικών μουσικών τοπίων και σκοτεινών αφηγήσεων που «μεταμορφώνουν» τον μύθο σε έργο τέχνης. Μια πρόσκληση – πρόκληση στο θεατή που καλείται να ξεμακρύνει από τον εαυτό του, για να βρεθεί στο κέντρο των πάντων.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Performer: Αντιγόνη Μπάρμπα

Ζωντανή μουσική: Κωστής Βοζίκης (2L8)

Σκηνοθεσία: Μαρία Γρίβα

Μετάφραση: Θεόδωρος Παπαγγελής

Κίνηση: Δήμητρα Μαυρογένη

Κοστούμι: Ελίνα Ευταξία

Ειδικές κατασκευές: Κατερίνα Βαφειάδη, Βαγγέλης Ξώνογλου

Φωτιστικό περιβάλλον: Στάθης Μήτσιος

Φωτογραφίες: Buba Gabedava

Teaser: A/Void Production

Σχεδιασμός αφίσας: Αλέξης Γεωργακόπουλος, Ηλίας Κοτόπουλος

Οργάνωση Παραγωγής: Ελένη Παυλίδου


UBU­the story:

Το “πλήρωμα” αποτελείται από καλλιτέχνες που προέρχονται από όλους τους χώρους των τεχνών. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της τέχνης του θεάτρου και εν γένει οποιασδήποτε καλλιτεχνικής δράσης που συνδέεται με το χώρο των παραστατικών τεχνών και προάγει τη συλλογική έκφραση.

Η performance Metamorfosis αποτελεί τη δεύτερη δουλειά της ομάδας, μετά την θεατρική παράσταση Οι Δίκαιοι του Α. Καμύ που παρουσιάστηκε πέρυσι το χειμώνα στη Θεσσαλονίκη.