Στις 3 Φεβρουαρίου στο πολιτιστικό συγκρότημα ARTOWER AGORA, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης, με τον ερωτηματικό τίτλο Μεταμφίεση ή Μετουσίωση. Το ερώτημα του τίτλου έφερε και τον προβληματισμό για το αν η μεταμφίεση των ημερών της αποκριάς είναι παραμόρφωση ή μετουσίωση όλων όσων μπορούν να συμβούν νοερά ή πραγματικά στο συνειδητό ή στο υποσυνείδητο.

Η έντονη παρουσία των μορφών του Στέλιου Βράκα μας φέρνει αντιμέτωπους με την καθημερινή  σωματική κόπωση. Η έκφραση αυτής μέσα στο χώρο εμφανίζεται με κατασκευές που δείχνουν τεράστιες ανθρώπινες φιγούρες, οι οποίες επιβάλλονται με την παραμόρφωση που έχουν υποστεί. Η παραμόρφωσή τους γίνεται αντιληπτή εξωτερικά -όπως στο διπλανό έργο- με την προσθήκη ύλης στη μέση του ανθρώπινου σώματος και  με την  στάση του. 

Μετουσίωση περιβάλλει όχι μόνο τον άνθρωπο αλλά και τη φύση. Η παρατήρησή της από την Τίνα Μιναρετζή θα προσθέσει στην έκθεση αυτή την ολοκληρωμένη εικόνα της καθημερινής μας μεταβολής. Το πορτοκάλι (δίπλα) σε αυτή τη μορφή δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας διεργασίας, το φρούτο έχει αφεθεί για 2 μήνες και έχει μεταλλαχθεί σε σφαίρα που θυμίζει την γη.

Οι μεταμφιέσεις στις παρουσίες του Τριαντάφυλλου Στάχταρη θυμίζουν σκηνές από εποχές αρχαιότερες ή και σημερινές. Ουσιαστικά μπερδεύονται με τη χρήση ψηφιακών υλικών και μας παραπέμπουν στην αναζήτηση της ταυτότητάς μας. Την ιδιαιτερότητά μας δηλαδή να προσπαθούμε να συνδυάσουμε μια εικονική πραγματικότητα με αληθινά δρώντα πρόσωπα.

Τελικά και συμπερασματικά λειτουργεί το χαρακτικό έργο της Κυριακής Φωτιάδου, καθώς παρουσιάζει τις παρακάτω μορφές μαζί και μόνες. Οι φιγούρες αυτές δεν συναντώνται πουθενά και στέκονται η μια δίπλα στην άλλη. Μας οδηγούν στην παρατήρηση  της μεταμόρφωσής τους με τη χρήση του ασπρόμαυρου γύρω τους.