Με την σκηνοθέτιδα  Άντζελα Μπρούσκου  ολοκληρώνεται  η διαδικτυακή δράση Μετακίνηση 7. Η δική της μετακίνηση ονομάζεται “Η γυναίκα της Ζάκυθος” και βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΔΘΠ www.dithepi.gr . (Ακολουθείστε τον σύνδεσμο για το video dithepi.gr/el/events/4660/)

Άντζελα Μπρούσκου : « Προσπερνώ βιαστικά την πόλη με το βλέμμα χαμηλωμένο. Βιάζομαι…

Η πόλη μετακινείται κι αυτή μαζί μου με τις λεπτομέρειες της. Λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή μου. Όπως, μικροί βράχοι που ξεφυτρώνουν από το πουθενά και πάνω τους μικρά εκκλησάκια. Γεφυράκια, πυκνές φυλλωσιές που κρύβονται σάτυροι, σπάνια λουλούδια, ποταμάκια κάποτε καθαρά που τώρα λυμαίνονται οι βόθροι, ερειπωμένα σπίτια, αδέσποτα ζώα που αναπαύονται πάνω σε αρχαία ερείπια, μεθυσμένοι θεοί που ροχαλίζουν, γυναίκες πρόσφυγες που θηλάζουν μωρά στο μετρό… Σήμερα όμως σπάνιο δώρο μιας ζεστής Κυριακής, μια μετακίνηση στην αγκαλιά της πόλης. Μιας πόλης που άλλοτε με θυμώνει κ άλλοτε με κάνει ευτυχισμένη… Γίνομαι αόρατη καθώς παραδίνομαι κι εγώ στα σκοτάδια της, στα σκουπίδια της, στις αντανακλάσεις του φωτός της.»

Μετακίνηση 7: Κάνε τη διαδρομή που ονειρεύεσαι

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, οι συνεργαζόμενοι με το ΔΘΠ δημιουργοί, μέσα σε μια ιδιάζουσα κατάσταση αναμονής και προετοιμασίας, βγαίνουν στην πόλη, συνομιλούν μαζί της και μοιράζονται μαζί μας την αγωνία του δημιουργικού μυαλού, που δεν αναπαύεται ποτέ. Πώς αντιπαρέρχεται κανείς τα εμπόδια; Πώς συνεχίζει να δημιουργεί σε αυτήν την ιδιάζουσα συνθήκη που αποκλείει τα σύνολα, την ομαδική δουλειά και βασικά τη συνάθροιση για λόγους Τέχνης;

Συντελεστές της δράσης Μετακίνηση 7/ Κάνε τη διαδρομή που ονειρεύεσαι

Σκηνοθεσία: Παντελής Μάκκας
Μοντάζ: PMstudio
Καλλιτεχνική διεύθυνση και οργάνωση: Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πουλής