Αρχής γενομένης από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 στις 17:00, και κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα, στο κανάλι του ΟΜΜΘ στο Youtube θα αναρτάται μια συναυλία από το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στο Μέγαρο 2020», η οποία θα είναι διαθέσιμη για μία εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΜΜΘ Βασίλης Γάκης αναφέρει σχετικά: «Στις συναυλίες του καλοκαιριού τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονταν την εκάστοτε στιγμή και οι φιλότεχνοι, παρόλο που εκ των συνθηκών ήταν αριθμητικά περιορισμένοι, ανταποκρίθηκαν θερμά κάνοντας όλες τις εκδηλώσεις μας sold-out. Τώρα, που τα περιοριστικά μέτρα δυστυχώς επανήλθαν, προσφέρουμε διαδικτυακά τις εκδηλώσεις αυτές, ώστε να μπορέσει να τις απολαύσει και να τις χαρεί ένα πιο διευρυμένο κοινό. Είμαστε δημιουργικοί, είμαστε προσεκτικοί!».

Οι καλοκαιρινές συναυλίες του Μεγάρου περιελάμβαναν από κλασική μουσική μέχρι ελληνικό τραγούδι και από λαϊκή μουσική μέχρι ροκ, σουίνγκ ή λάτιν βραδιές. Η πρώτη απ’ αυτές τις συναυλίες που θα μεταδοθεί είναι το γκαλά όπερας στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2020. Εκείνη τη βραδιά στο πρόπυλο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης πέντε διακεκριμένες λυρικές τραγουδίστριες της πόλης ερμήνευσαν άριες από γνωστές όπερες των Βέρντι, Πουτσίνι, Ροσίνι, Μότσαρτ, Μπιζέ, Μασνέ και Μπελίνι, πολλές από τις οποίες η Κάλλας σημάδεψε με την αξεπέραστη φωνή και ερμηνεία της. Η Αγγελική Καθαρίου, η Βιολέττα Λούστα, η Σοφία Μητροπούλου, η Αφροδίτη Πατουλίδου και η Σιρανούς Τσαλικιάν, με τη συνοδεία του Νίκου Κυριόσογλου στο πιάνο και με τον μουσικολόγο Γεώργιο-Ιούλιο Παπαδόπουλο στην αφήγηση, απέτισαν φόρο τιμής στη μεγαλύτερη ντίβα του 20ού αιώνα και μας προσέφεραν μια αξέχαστη βραδιά!