Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Μαρτίου οι Mercadonegro, μία από τις καλύτερες νεανικές salsa ορχήστρες στον κόσμο, εμφανίζονται ζωντανά στο Palenque.

Την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Μαρτίου οι Mercadonegro, μία από τις καλύτερες νεανικές salsa ορχήστρες στον κόσμο, εμφανίζονται ζωντανά στο Palenque.

Οι Mercadonegro είναι μια μπάντα με πολυεθνική σύνθεση και έδρα την Ελβετία, που κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ταξιδεύει δίνοντας συναυλίες ανά τον κόσμο.

Το ελληνικό κοινό είχε τους παρακολουθήσει ζωντανά το Μάιο του 2004 στο Λυκαβηττό, στην συναυλία που διοργάνωσε το Palenque.

Οι Mercadonegro είναι μια υψηλού επιπέδου ορχήστρας με 14 μουσικούς (6 πνευστά, 3 κρουστά, πιάνο, μπάσο και τραγουδιστές) και ρεπερτόριο που συνοψίζει τη σημασία της salsa στην ιστορία της μουσικής.

Ψυχή και νους της ορχήστρας,είναι ο 27χρονος Cesar Correa, γεννημένος στο Περού. Είναι ο βασικός συνθέτης κι ενορχηστρωτής των Mercadonegro ένας βιρτουόζος που συμπυκνώνει όλη τη γνώση της τζαζ, λάτιν και κλασικής του παιδείας μέσα σε σόλο απίστευτης δεξιοτεχνίας, ενώ είναι ικανός για τους πιο περίπλοκους αυτοσχεδιασμούς.

Τα μέλη των Mercadonegro έρχονται από ολόκληρη τη Λατινική Αμερική (Κούβα, Κολομβία, Χιλή, Περού, Αργεντινή, Βραζιλία κ.α.). Ξεχωρίζουν ανάμεσα τους τα δύο ιδρυτικά μέλη του γκρουπ, ο κουβανός τραγουδιστής Armando Miranda και ο κολομβιανός περκασιονίστας Rodrigo Rodriguez, και οι δυο μουσικοί με μεγάλη επαγγελματική πείρα στις χώρες που γεννήθηκαν, προτού συναντηθούν στους Mercadonegro.

Info
PALENQUE Club
Φαραντάτων 41 Αμπελ/ποι
Τηλ. 210-7752360 Fax. 210-7487548
http://www.palenque.gr/
[email protected]
Ωρα έναρξης : 00:30
Είσοδος: 20 euro με ποτό