Το «Μέντιουμ» του κορυφαίου συνθέτη ΤζιανΚάρλο Μενότι αρχίζει, ξανά και για περιορισμένο αριθμό, τις επικλήσεις των πνευμάτων αυτή τη φορά στη σκηνή του επάνω χώρου του Από Μηχανής θεάτρου, από την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014.

Ένα χρόνο μετά, η ομάδα The Medium Project τοποθετεί για δεύτερη φορά τον «κύκλο του τσέρκουλου της τέχνης δια να ερωτήσεις πνεύματα» και σχηματίζει τον διπλό κύκλο σε τετράγωνο με τις πεντάλφες, επαναλαμβάνοντας το επιτυχημένο «Μέντιουμ» στις «οδηγίες στάσης, πράξης, χώρου, χρόνου και επικλήσεων» της Ράιας Τσακηρίδη και τη μουσική καθοδήγηση του Ανδρέα Τσελίκα.

Το «Μέντιουμ» αποτελεί την πρώτη παραγωγή της νεοσύστατης ομάδας The Medium Project, οι οποίοι ιδρύθηκαν το 2013 ύστερα από πρωτοβουλία της Ράιας Τσακηρίδη και του Ανδρέα Τσελίκα. Είναι μια νέα ομάδα που αποτελείται από λυρικούς τραγουδιστές και μουσικούς, με στόχο να φέρει τη σύγχρονη όπερα πιο κοντά στο ευρύ κοινό και να αναδείξει τις αξίες της στη σημερινή πραγματικότητα.

Παρά το απόκοσμο περιβάλλον της όπερας και τη μακάβρια κατάληξή της, το «Μέντιουμ» είναι πρωτίστως ένα έργο ιδεών, αφού περιγράφει αφενός την τραγωδία μιας γυναίκας που παγιδεύεται ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο, που αδυνατεί να κατανοήσει, και τον μεταφυσικό, τον οποίο απορρίπτει, και αφετέρου το δράμα των πελατών της, που αρνούνται να ζήσουν χωρίς το ζωτικό ψέμα που ιδιοτελώς τους προσφέρεται.

Η παράσταση ανέβηκε αρχικά για 12 παραστάσεις τον Οκτώβριο του 2013 στο θέατρο BETON7 στο Βοτανικό και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον κριτικών και κοινού που μίλησαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης η διάρκεια των παραστάσεων παρατάθηκε μέχρι και τον Ιανουάριο του 2014. Η παράσταση επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά, από τις 19 Νοέμβρη και για 12 παραστάσεις.

Μια συμπαραγωγή της ομάδας The Medium Project και της εταιρείας θεάτρου Συν-Επί (+, Χ).

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ράια Τσακηρίδη
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας
Σκηνικά – κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Πιάνο: Δημήτρης Μαρίνος, Γιάννης Γιαννόπουλος
Videos: Πάτροκλος Σκαφίδας
Κινησιολογική επιμέλεια video: Βίκυ Αδάμου
Κατασκευή κουστουμιών: Lazy D, Ντόρα Τεμπέλη και Χρύσα Παύλου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Αλέξης Ζερβάνος, Δήμητρα-Σταυρούλα Κατωπόδη
Οδηγός Σκηνής: Άρτεμις Schubert
Υπέρτιτλοι: Μάρθα Σωτηρίου

Ερμηνεύουν: Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Λητώ Μεσσήνη, Αλέξης Ζερβάνος, Κώστας Ζαμπούνης, Ειρήνη Φωτεινάκη, Αντωνία Δεσπούλη, Μιχάλης Ψύρρας