Φέτος, το Half Note Jazz Club κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας στην αθηναϊκή μουσική σκηνή και το γιορτάζει με συναυλίες μεγάλων ονομάτων, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Φέτος, το Half Note Jazz Club κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας στην αθηναϊκή μουσική σκηνή και το γιορτάζει με συναυλίες μεγάλων ονομάτων, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Νοέμβριος λοιπόν περιλαμβάνει συναυλίες που δεν πρέπει να χάσει κανένας φίλος της Jazz.

Από τις 2 έως τις 8 του μήνα έρχεται ο Hubert Sumlin που επί δύο ολόκληρες δεκαετίες, ήταν ο μοναδικός κιθαρίστας του θρυλικού Howlin Wolf, σφραγίζοντας με τον ήχο της κιθάρας του όλες τις κλασικές επιτυχίες του Wolf στην Chess.

Το περιοδικό \”Rolling Stone\” τον κατατάσσει ανάμεσα στους 100 καλύτερους και εκφραστικότερους κιθαρίστες όλων των εποχών και σταρ όπως ο Eric Clapton ή ο Keith Richards δεν χάνουν ευκαιρία να βρεθούν και να παίξουν μαζί του.

Από τις 9 έως τις 15 Νοεμβρίου είναι η σειρά του Rashied Ali Quintet. Ο τελευταίος ντράμερ του John Coltrane, είναι ένας δημιουργικός μουσικός που μεταφέρει το πνεύμα της μουσικής του Coltrane μέχρι τις μέρες μας και εξακολουθεί να ανοίγει δρόμους και να ανακαλύπτει διαστάσεις στον ρυθμό. Με ένα θαυμάσιο γκρουπ βρίσκεταισήμερα στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης αμερικάνικης τζαζ.

Στις 16 (έως και 22/11) από τη σκηνή του Half Note Jazz Club έρχονται οι: Avid Perez & Ana Morales Y Grupo. Eντυπωσιακός χορός φλαμένκο με δραματική πλοκή από ένα ζευγάρι χαρισματικών χορευτών. Συνοδευόμενοι από ταλαντούχους μουσικούς, οδηγούνται σε αναπόφευκτες εκρήξεις πάθους. Από την καρδιά της Ανδαλουσίας, τη Σεβίλλη, ένα μοναδικό δείγμα ολοκληρωμένης καυτής Φλαμένκο εμπειρίας.

Από τις 23 έως 29/11 είναι η σειρά του Frank Morgan. Πρόκειται για ένα από τους μεγάλους σαξοφωνίστες που ακολούθησε πιστά τα βήματα του μάγου Τσάρλι Πάρκερ.

O μήνας κλείνει (30/11 με 06/12) με την Stephanie McKay. Ερχεται απευθείας από το Μπρονξ και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχει κάνει αίσθηση στον κόσμο της σύγχρονης σόουλ τζαζ σαν τραγουδίστρια, συνθέτρια, μουσικός κ.λπ.

Η Stephanie McKay δείχνει ότι ανήκει απόλυτα στο παρόν και στο μέλλον της σόουλ. Με φωνή και εκφραστικό πάθος που κυριαρχεί πάνω στις μνήμες του παρελθόντος, στέλνοντας ατόφιο συναίσθημα στο σημερινό μας ηχητικό περιβάλλον.

INFO
Τριβωνιανού 17, ΜΕΤΣ,
ΤΗΛ. 210- 9232360
http://www.halfnote.gr/