Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη και αρωγό τον Τομεάρχη Πολιτισμού -Περιφερειακό Σύμβουλο, αρμόδιο για τις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρη Ρώμα– στο πλαίσιο των δημοτικών φεστιβάλ και εν γένει πολιτιστικών εκδηλώσεων των Δήμων της Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής προσφέρει ένα απάνθισμα δημιουργιών προκειμένου να συντροφεύει τους λάτρεις της μουσικής και του θεάτρου καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στις 28 Αυγούστου, στις 20:00, όσοι βρεθούν στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας θα απολαύσουν τη θεατρική παράσταση «Καλησπέρα Σας κ. Μπέμπα».

Η Νατάσα Μποφίλιου παίρνει τη σκυτάλη στις 29 Αυγούστου, στις 21:00, και δίνει μία συναυλία στο Ευριπίδειο Θέατρο της Σαλαμίνας και η Όλγα Βενέτη, στις 21:15, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στις Αχαρνές. Οι συναυλίες του Αυγούστου συνεχίζονται με την Ποντιακή συναυλία στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας Σουμελά στις Αχαρνές, στις 21:15, τη συναυλία – αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα με τις Λένα Αλκαίου και Ελένη Ρόδα, στις 21:00, στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» στο Αιγάλεω και τη συναυλία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» με την Τίνα Τράκου, στο θέατρο Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», στις 21:00. Την ίδια ημέρα, στις 20:00, «Η κυρά της Ρω» με την Φωτεινή Μπαξεβάνη θα βρεθεί στην πλατεία της Χώρας των Κυθήρων.

Την προτελευταία ημέρα του Αυγούστου, στις 30 του μήνα, η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» δίνει μία συναυλία στο θέατρο Πάρκου Αντώνης Τρίτσης, στις 21:00 και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο θέατρο «Δημήτρης Κιντής» στις 21:00, στην Ηλιούπολη. Τη θεατρική παράσταση «Ορέστης» θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στις 21:15 στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στις Αχαρνές και στις 20:30 την παιδική θεατρική παράσταση «Οι ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης του δήμου Νίκαιας-Ρέντη.

Με τρεις συναυλίες κλείνει ο Αύγουστος. Στις 31 του μήνα, στις 21:00, «Μια Ελλάδα Φως» με την Κωνσταντίνα στο Νέο Πολιτιστικό Χώρο του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, συναυλία με την τοπική ορχήστρα «Μεγαρόσημο» στον αύλειο χώρο του ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Οινόης του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και η Γλυκερία στο Άλσος της Νέας Σμύρνης.