Το «Θέατρο Λιτότητας» παρουσιάζει στο Θέατρο της Ημέρας την κοινωνική-πολιτική σάτιρα του Γιώργου Σκούρτη, με τίτλο «Με λέξεις… σφαίρες». 

Πρόκειται για ένα έργο που αποτελείται από μονόλογους και ντουέτα του συγγραφέα που παρουσιάζονται πρώτη φορά στο θέατρο.

Τα νέα κείμενα του Γιώργου Σκούρτη καυτηριάζουν, με κωμικοτραγικό τρόπο, τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας την περίοδο που διανύουμε. Η γλώσσα του Σκούρτη άλλωστε, γνωστή για την αμεσότητά της και παρούσα σε όλες κρίσιμες στιγμές της ιστορίας αυτού του τόπου (μετρώντας από το 1970 και το ιστορικό έργο «Νταντάδες» πόυ ανέβηκε από το Θέατρο Τέχνης Κ.Κουν σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη) δεν έχει χαριστεί σε κανέναν και σε τίποτα· η εξουσία, η κοινωνία της μεταπολίτευσης και οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν, μπήκαν στο μικροσκόπιο της γραφής του και παρουσιάστηκαν με μία θεατρική αλήθεια που αποτέλεσε σχολή.

Το «Θέατρο της Λιτότητας» με χαρά λοιπόν, παρουσιάζει στο κοινό τα νέα αυτά κείμενα του Γ. Σκούρτη, αφήνοντας τις λέξεις-«σφαίρες»  τους, να βρουν το «στόχο» τους στη συνείδηση και τα «πιστεύω» του σημερινού θεατή. 

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους

Συντελεστές:

Κείμενο: Γιώργος Σκούρτης

Σκηνοθεσία: Ζανό Ντάνιας

Φωτισμοί: Τάκης Μπαρδάκος

Σκηνική Επιμέλεια: Μαρία Νόρμαν

Μουσική Σύνθεση: Ερασμία Τσίπρα

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά)

Βιβή Νικολάου, Ζανό Ντάνιας, Άννα Παντζέλη

Από τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.00